Nieuws

Zelfbouw Audio luisterdag Oost Nederland 2014

Op 15 februari 2014 wordt er een Zelfbouw Audio Luisterdag Oost Nederland georganiseerd. De organisatie heeft een fraaie ruimte in Hengelo weten te bemachtigen. Dit keer is Audio Creative aanwezig met een mooie zelfbouw audio set. zelfbouwaudio luisterdag

Het wordt al weer voor de derde keer dat deze bijzondere dag wordt georganiseerd. Vorig werd de Zelfbouw Audio luisterdag gehouden in Enschede. Dat was erg leuk en zeer inspirerend. Voor wie wil weten hoe het daar was, moet mijn verslag van vorig jaar nog even doorlezen.

Zelfbouw audio

De Zelfbouw Audio luisterdag is bedoeld voor audio zelfbouwers en muziekliefhebbers die hun kennis willen delen en hun zelfbouw projecten graag willen laten zien en laten horen. Deze, vaak fraaie en hoogwaardige bouwprojecten, zie je vaak alleen maar voorbij komen op foto’s op fora. Nu is er dan de mogelijkheid om ze ‘live’ te zien en nog veel leuker, te beluisteren. Daarnaast is natuurlijk het sociale aspect niet geheel onbelangrijk.

Audio Creative is aanwezig met een zelfbouw audioset

Dit jaar zullen Dick en ik met een mooie zelfbouw audioset in een eigen kamer aanwezig zijn.Ceasar-II_thumb.jpgNieuwe-PhonoDude.jpg
Naast dat we lekker veel muziek zullen laten horen is er ook een leuke interactieve noot. We zullen een testopstelling maken waarmee we verschillende uitgangscondensatoren blind kunnen schakelen. De condensatoren zullen variëren van low budget, medium quality en natuurlijk een aantal high quality (lees: kostbare) merken. Zijn deze laatste echt zo goed als de leverancier zegt? Laat je verrassen!

Audio-Creative zelfbouw set

De set waarmee we spelen zal bestaan uit een  zelfbouw buizenvoorversterker, een set buizen mono eindversterkers en natuurlijk de spiksplinternieuwe Phonodude RIAA versterker.Audio-Creative-MB-12-tonearm.jpgDDDAC-1794-Octopus-achterkant.jpg

 

 

 

 

 

Daarnaast hebben staan er natuurlijk een aantal fraaie platenspelers met onder andere de Audio Creative MB-12 platenspelerarm. Voor de digitale noten nemen  we de zeer muzikale zelfbouw DDDAC NOS 1794 zelfbouw DAC van Doede Douma, mee. Deze dag is een uitgelezen kans om onze zelfbouw projecten met eigen ogen te zien en te horen. Daarnaast zullen er veel enthousiaste zelfbouwers met hun muzikale creaties aanwezig zijn.

Wil je graag zien en horen wat de mogelijkheden zijn van zelfbouw audio anno 2014. Maak dan een plek vrij in je agenda en kom op 15 februari naar Hengelo.

Klik  hier voor meer informatie over de Audio zelfbouwdag

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

10 thoughts on “Zelfbouw Audio luisterdag Oost Nederland 2014

 • Ha Marco/Dick

  Welke speakers gaan jullie gebruiken bij de set?

  Beantwoorden
  • Daar zijn we nog niet helemaal over uit.
   Maar we zullen het voor de tijd nog even melden.

   Beantwoorden
 • Als ik zie wat er mee gaat zal het vast een waardevolle toevoeging zijn.

  Beantwoorden
 • Beste Audio Creative lezers,

  Uiteraard zijn jullie van harte welkom op de Zelfbouw luisterdag 15 februari in Hengelo. Op de link die Marco postte kun je in de 2e post zien wat de aanmeldingen zijn, die wordt daar steeds geupdate.

  Graag willen we een beetje een idee hebben van het aantal bezoekers, we hebben optie om naast de 3 bestaande ruimtes een ruimte erbij te huren, en kunnen we inschatten of dit nodig is. Willen jullie hier een reactie geven als jullie van plan zijn te komen, eventueel (hoeft niet) met zelfbouwspullen?

  De entree is EUR 5,- pp, rest mij nog jullie een plezierige dag toe te wensen met vooral veel inspiratie voor nieuwe projecten.

  Mvg, Barry

  Beantwoorden
  • Hoi Barry

   Ik kom zeker kijken, ik neem niets mee maar kom eens kijken wat anderen gemaakt hebben en zo wat ideeën op doen, lijkt me leuk om de zelfbouw projecten in werking te zien.

   Beantwoorden
  • Hallo Barry,

   Ik ben zeer geïnteresseerd. Hoe kan ik mij aanmelden voor die dag?

   Mvgr

   Sven

   Beantwoorden
   • Een berichtje hier achterlaten dat je komt is voldoende Sven, is alleen maar om een inschatting te krijgen hoeveel mensen er ongeveer komen. Wees welkom!

    Mvg, Barry

    Beantwoorden
    • Hallo Barry,

     Dan ben ik graag van de partij. Tot dan!

     Mvgr, Sven

     Beantwoorden
 • Wij komen met zijn 2-en en zijn zeer benieuwd naar jullie arm en kabels.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.