NieuwsPersberichten

Audio Zelfbouw Luisterdag Oost Nederland 2020

Audio Zelfbouw Luisterdag 2020

Zaterdag 1 februari 2020 wordt er voor de negende keer een Zelfbouw Audio Luisterdag Oost Nederland georganiseerd. De locatie is wederom in het wijkcentrum Slangenbeek in Hengelo, net zoals voorgaande jaren. De Zelfbouw Audio Luisterdag Oost Nederland is een jaarlijks terugkerende audio show waar audio zelfbouwers en muziekliefhebbers hun kennis delen en hun zelfbouw projecten laten zien en horen. Het is een unieke kans om te zien én te horen wat er anno 2020 mogelijk is op het gebied van zelfbouw audio. 

Audio Creative op de Zelfbouw Audio Luisterdag

Wij zijn inmiddels vast klant van de show en ook dit jaar zijn we er weer bij. De exacte opstelling weten we nog niet precies. Maar als alles een beetje meezit stellen we onze nieuwste aanwinst voor: een eigen ontwikkeling TVC. De ervaringen die we met passieve regelaars hebben is zeer positief. Van de Icon 2 tot aan de fantastische, maar zeer prijzige Bespoke Audio, beiden uit de UK. Dat heeft ons aangezet om zelf een goede TVC te bouwen. In ieder geval staan er de mooie Tumos eindversterkers van Doede Douma. De bronnen zijn voornamelijk analoog. Van een mooie, volledig gerestaureerde Revox B77 Reel to Reel tapedeck tot een top platenspeler van Garrard. Als luidspreker nemen we de grote ToneMaster XL hoorn mee….. Genoeg om naar uit te zien dus. Last but not least is de DDDDAC XL er natuurlijk ook weer bij. Niet analoog maar wel de meest analoog klinkende streamer die wij kennen....
Al met al voldoende om een klinkende set voor jullie te laten spelen.

Wat kun je nog meer verwachten op de Zelfbouw Audio Luisterdag

Wat dit jaar anders is dan andere jaren is de luidspreker ontwerp wedstrijd. Uiteindelijk zullen er maar liefst 11 sets aan bod komen die door een ervaren 4-koppige jury zullen worden beoordeeld. Meer info over de wedstrijd staat hier. De insteek is dat voor een beperkt budget een kwalitatief goede luidspreker dient te worden ontworpen en gebouwd, en dat ook te zien en te horen is dat dit kan voor dit budget. Het is als bezoeker gewoon mogelijk bij de wedstrijd aanwezig te zijn, maar tijdens de sessies gaat en blijft de deur dicht om zo min mogelijk verstoring te hebben.

Motional Feedback

Oude techniek in een nieuw jasje, MFB (Motional Feedback) beleefd een wederopstanding, icm moderne Klasse-D versterkers. Drie mensen zullen onafhankelijk van elkaar een demonstratie geven, in de MFB kamer die we dit jaar hebben. Wie meer wil weten over deelnemers en zelfbouwers verwijs ik graag even naar het zelfbouw forum.

Zelf meedoen?

Mocht één van jullie nog iets zelfbouw ter demonstratie hebben, luidspreker/versterker/streamer/draaitafel etc, dan kan en mag je altijd een demo geven. Bij interesse graag een berichtje naar de organisatie dan wordt je ingedeeld. Aankomend weekend wordt het deelnemers schema gemaakt.

De kosten van de Zelfbouw Audio Luisterdag

Entree is zoals altijd een bijdrage van €5 om de zaalhuur te kunnen bekostigen, het is een (bijna) niet commercieel evenement. Een dringend verzoek om gepast geld mee te brengen, het wordt elk jaar moeilijker om wisselgeld te kunnen teruggeven.

Waar en wanneer?

De locatie van de Zelfbouw Audio Luisterdag Oost Nederland is wederom in Hengelo:

Zaterdag 1 februari 2020
Wijkcentrum Slangenbeek
Straatsburg 5
7559 NM Hengelo

Meer informatie over de zelfbouw Luisterdag Oost Nederland kun je hier vinden.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

6 thoughts on “Audio Zelfbouw Luisterdag Oost Nederland 2020

 • Hoi Marco, Dick en Doede,

  Ik heb geprobeerd rustig naar jullie installatie te luisteren, maar het was helaas toch vaak te rumoerig in de ruimte om een goed oordeel te kunnen vellen.
  De versterker van Doede heeft mij zeer nieuwsgierig gemaakt, is daar al ergens meer over te lezen?

  Beantwoorden
 • Hoi Dick,
  Hoe veel watt per kanaal gaat de Tumos leveren?

  Mvg.DickQ.

  Beantwoorden
  • Hallo Dick,
   De Tumos levert pakweg 40 watt in 8 Ohm en richting het dubbele in 4 Ohm. Het klasse-A deel waarin de versterker werkt is schakelbaar tussen 1 watt en +/-8 watt.

   Beantwoorden
   • Jammer voor mij …Niet echt geschikt voor transmissielijnen!

    Beantwoorden
 • Bestaan er ook plannen voor dit jaar ?

  Zou wel willen komen om te kijken en luisteren.

  Maar ben een newbe ,dus niet goed op de hoogte van wat er allemaal loopt.

  Als er dus plannen zijn of bestaan, dan hoor ik dat graag

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.