Audio Creative

Audio creative heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk audio zelfbouwers te inspireren de handen ook uit de mouwen te steken en actief bezig te zijn met het maken van eigen audiospullen. Het is een initiatief van Dick van de Merwe en Marco Bouwer, zelf twee hifi zelfbouw veteranen.

Audio creative heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk audio zelfbouwers te inspireren de handen ook uit de mouwen te steken en actief bezig te zijn met het maken van eigen audiospullen. Het is een initiatief van Dick van de Merwe en Marco Bouwer, zelf twee hifi zelfbouw veteranen.

Dick is al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw bekend van zijn ‘Triode Dick’ site en enthousiast promotor van met name buizenversterkers. Marco bouwt zelf al jaren audioapparatuur en luidsprekers. Dit zowel conventioneel als ook grote hoorns. Sinds kort bouwt hij elektrostaten. Beide zijn al bijna twintig jaar met elkaar bevriend mede als gevolg van hun gemeenschappelijke audiohobby. Dick en Marco hebben ook vele tientallen audiorecensies op hun naam staan voor bladen als Vi-fi, HVT en Elektor.

Waarom Audio Creative nodig is

Samen kwamen ze tot het besluit een gezamelijke site op te zetten, Audio Creative punt nl. De plaats waar de audiozelfbouwhobby de hoogste prioriteit krijgt. Daarnaast wordt de rijke ervaring als recensisten van audioapparatuur aangesproken middels uitgebreide recensies. De praktijk leert ons dat een zelf gemaakte buizenbak niet voldoende is voor een optimaal muziek genot. Je hebt ook  apparatuur nodig om je favoriete muziek mee af te spelen. Daarbij onverschillig of het om vinyl gaat, cd-speler, streamer, DAC of luidsprekers om het weer te geven. Zelfbouw of kant en klaar gekocht, we gaan er de volle aandacht aan geven. Tevens zullen wij via achtergrond artikelen ook uitgebreid aandacht schenken aan aktuele thema’s binnen de hifi zelfbouw.

Wat mag je van Audio Creative verwachten?

  • We willen dé site zijn waar je als zelfbouwer van buiselektronica en andere aanverwante apparaten terecht kunt met mooie projecten en ondersteuning.
  • Onafhankelijke goed onderbouwde recensies van audioapparatuur
  • Muziekbesprekingen.
  • Aandacht voor interessante nieuwtjes.
  • Interactie met de bezoekers van onze site.

Onafhankelijk

Audio Creative wil onafhankelijk zijn. Om alles een beetje betaalbaar te houden geven wij op onze site ruimte aan adverteerders hun waar, via advertenties aan de man te brengen. Wij hebben daarbij wel gesteld dat de advertenties de inhoud niet mogen overheersen. Wij zijn niet gebonden aan een merk, leverancier of producent. Adverteerders hebben geen invloed op de inhoud van onze artikelen. Echter zullen wij het niet nalaten om enthousiasme over een bepaald produkt op gepaste wijze, onderbouwd, tot uitdrukking te brengen. Daarbij mag u tevens van ons verwachten dat wij in alle objektiviteit ook bestaande nadelen niet zullen verzwijgen.

De apparatuur waarvan wij recensies op onze sites plaatsen wordt in veel gevallen aangeboden door commerciële instellingen als producent, importeur of dealer. Deze zijn wij zeer erkentelijk. Wij zullen dit ook ten alle tijde in onze artikelen vermelden. De keuzes voor de artikelen worden onafhankelijk door de redaktie van audio-creative.nl vastgesteld.

Audio Creative ziet u graag in vertrouwen terugkomen, op onze site of via onze sociale netwerk kanalen.

Audio Creative, the best sound to your ears