PrimaLuna ProLogue Classic Digital Analog Converter

De techniek is snel vergeten

Met de PrimaLuna ProLogue Classic DAC is techniek snel vergeten en verschuift het accent naar het spel en de muziek. Zoals het hoort en waar lang niet iedere DAC aan kan voldoen, ongeacht de prijsklasse. Soms voert techniek de boventoon en heeft het aanbieden van opties als diverse filters, DSD, MQA, analoge ingangen, volumeregeling enzovoort een hogere prioriteit, om toch vooral de vluchtige of met audio minder bekende koper te imponeren. Dat is iets waar geen enkele PrimaLuna zich toe heeft laten verleiden. Het is muziek, muziek en nog eens muziek waar het om gaat.

Epiloog

In de afgelopen periode heb ik mijn eigen referentie nauwelijks gemist en heeft de ProLogue Classic DAC heel wat uren tot groot genoegen staan spelen. Zoals ik gewend ben van een merk als PrimaLuna zonder enig mankeren en de reputatie kennende zal dat tot in lengte der jaren zo kunnen blijven.
De ProLogue Classic DAC kan wat mij betreft meespelen in de hoofdklasse en zal zeker voor eigenaren van PrimaLuna versterkers een welkome aanvulling zijn op de set. Voor ieder ander is de ProLogue Classic DAC mogelijk het eerste product van PrimaLuna in huis, met deze weergave kwaliteit vast niet het laatste. Wat kan ik tenslotte anders dan deze ProLogue Classic DAC van harte aanbevelen aan muziekliefhebbers.

Prijs: Bij het per perse gaan nog niet bekend, zal rond de € 3.500,- tot € 4.000,- komen te liggen.
http://www.primaluna.nl

 

 

 

 

 

Over René van Es

René van Es is een muziek- en audioliefhebber in hart en nieren. Ooit besmet geraakt op 12-jarige leeftijd met het virus kan hij het niet laten om zijn ervaringen te delen via papier en on-line media. Na een aantal zelfbouw projecten in het verleden is voor hem de nadruk meer en meer komen te liggen op kant-en-klare producten.

Laat wat van je horen

*