RecensieVersterker

Vincent SV-400 geïntegreerde versterker

Vincent CD-400

De bijgeleverde cd-speler is van prima kwaliteit. De opbouw is zoals een Vincent product moet zijn. Overzichtelijk en opgebouwd met mooie componenten. De speler reageert netjes en vlot op het aangeboden cd materiaal en klinkt verder prima. Een degelijke en goede cd-speler is deze Vincent CD-400.Vincent CD-400
Cd-speler tijdperk voorbij?
Echter denk ik dat het cd-speler tijdperk zo goed als voorbij is en binnen een afzienbare tijd echt wordt afgesloten. Philips heeft op het moment van schrijven zelfs haar volledige entertaindivisie, waaronder de productie van mp3 en cd-spelers, afgestoten.
De Vincent CD-400 is, zoals gezegd, een prima speler, maar er zijn betere en meer flexibele alternatieven om hoogwaardig muziek af te spelen. Natuurlijk zijn er nog wel mensen die graag een cd speler ernaast willen houden en dan kun je aan deze CD-400 geen miskoop doen.

Conclusie

Vincent CD-400

De Vincent CD-400 cd-speler is van een prima kwaliteit, maar brengt niets nieuws onder de zon. Streaming audio is ‘hot’ en is inmiddels meer dan volwassen geworden. Er is eigenlijk geen excuus meer om niet op deze manier van muziekspelen over te gaan.

Vincent SV-400

Een prima versterker is deze Vincent SV-400. Klankmatig zit het wel snor met deze kleinste geïntegreerde versterker van Vincent.Vincent-SV-400 De SV-400 is veelzijdig in te zetten en zal weinig moeite met de meeste luidsprekers, met een gemiddeld rendement en en redelijk vlak impedantieverloop. De aan de achterzijde aangebrachte USB aansluiting is helaas wat gedateerd en scoort geen voldoende als audiofiele muziekingang. Wil je wel serieus streaming audio spelen, vergeet dan die ingebouwde DAC en koop er een mooie separate DAC bij. Dat is deze versterker meer dan waard.
De Vincent SV-400 is een mooie versterker voor niet al teveel geld.
Van harte aanbevolen.

Prijs Vincent SV-400 : 725,00
Prijs Vincent CD-400 : 725,00

Voor meer informatie:  Audipulse

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.