RecensieVersterker

Vincent SV-400 geïntegreerde versterker

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een Vincent product heb mogen testen. Destijds was de ontmoeting met de SA-93 voorversterker en de SP-995 eindversterker alleszins plezierig te noemen. De review van deze set kun je op onze site terugvinden in het artikel Vincent SP-93/SP-995.
Vincent SV-400Nu is het de beurt aan de kleinste telg uit de Vincent familie, in dit geval een geïntegreerde versterker, de Vincent SV-400. De versterker wordt bij mij afgeleverd samen met de Vincent CD-400 cd-speler, uit dezelfde lijn van Vincent.

De Vincent SV-400 is zoals gezegd een geïntegreerde versterker en is vrij basic opgebouwd. De relatief lage kast is aan de voorzijde voorzien van een dik aluminium frontpaneel, met in het midden het display. Aan de linkerzijde bevind zich de aan/uit knop, de menu selecteerknop en de koptelefoon aansluiting. Aan de rechterzijde vinden we de druktoetsen voor de menu instellingen en de volumeregeling. Het geheel oogt netjes,strak en sober.

Achterzijde van de Vincent SV-400

Vincent SV-400 achterzijdeAan de achterzijde vinden we mooie vergulde luidsprekerklemmen. Niet van die lullige kleine klemmetjes of knopjes, waar je zonder leesbril met geen mogelijkheid een fatsoenlijke draad in kun stoppen. Nee, dit zijn stevige aansluitklemmen van een goede kwaliteit.
Het makkelijkst is om gewoon mooie banaanstekers aan de luidsprekerkabels te gebruiken. Dat hoeft de hele wereld niet te kosten en is ook wel net zo veilig. Je bent niet de eerste die met het maken van sluiting door losse draden van een luidsprekerkabel, een eindtrap definitief naar het audio walhalla stuurt. Vincent SV-400 achterzijde
Nu zal deze Vincent wel beveiligd zijn, vermoed ik. Maar toch, veiligheid voor alles.
Aan de andere zijde vinden we de RCA ingangen. Naast de standaard cd, tuner, aux ingangen ook een USB ingang om digitale muziekbestanden vanaf een computer of stick te kunnen spelen. Daarover valt nog wel het één en ander te vertellen. Daarover straks wat meer.

Pre-out

Wat opvalt is dat de makers van de Vincent SV-400 naast een record-uitgang, ook een pre-out hebben aangebracht. Wil je later toch een andere of zwaardere eindversterker gaan gebruiken, dan kun je deze Vincent SV-400 als voorversterker gebruiken. Het geeft in ieder geval voldoende mogelijkheden om in de toekomst uit te breiden.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.