Townshend Seismic Isolation Podium

Townshend Seismic Isolation PodiumDe dynamiek gaat niet verloren

Dynamiek gaat absoluut niet verloren vanwege de lage resonantie frequentie die ver buiten het hoorbare gebied ligt met 3Hz. De prijs is wel een punt, je koopt ze niet zomaar. Aan de andere kant er staan in Nederland flink wat kostbare sets, zo tussen de 25.000 en 100.00 euro. Mijn Type 2 Podiums zouden in dat geval maar 2 tot 8 procent van de totale uitgave zijn. Voor netsnoeren en interlinks wordt gemakkelijk nog meer betaald.Townshend Seismic Podium (1)

Meer voordelen

De verdere voordelen zijn behalve dat veel frissere, snellere en meer gedefinieerde laag het midden en hoog gebied. Elk instrument profiteert van het verbeterde fundament waarop gemusiceerd kan worden. Door meer transparantie, meer snelheid en een minder gekleurde klank. De hoge tonen zijn en blijven zijdezacht, toch puntig en zeker aanwezig. Muziek heeft minder stress en vloeit nog gemakkelijker de ruimte in, heel organisch en plastisch in een virtuele recreatie van de opname. Het stereobeeld is een stuk dieper geworden, blijft gewoon net zo breed en hoog. Kleine kanttekening die ik nog op moet lossen is dat de muziek iets meer aan de baffle hangt. Was het geluid 100% vrij, nu is dat nog maar 95%.

Kleine praktische aanpassingen

Dat kan maken hebben met de inmiddels iets aangepaste opstelling, de speakers staan wat dichter bij elkaar anders kan een servieskast niet meer open. Dat was niet erg toen mijn vrouw een paar dagen vakantie hield, bij haar terugkomst moest dat aangepast worden. Townshend Seismic Podium (3)

Epiloog

Tot nu toe is elke opname beter qua weergave en ik kan er geen vinden waarvoor de Seismic Podiums het veld zouden moeten ruimen. Dat gaat op voor pop, easy listening, jazz, elektronische muziek en klassiek van barok tot groot orkestwerk. De mechanische ontkoppeling van kamer en weergever werkt bij mij uitstekend uit. Niet langer kunnen invloeden van buitenaf mijn weergave beïnvloeden, niet langer kunnen speakers elkaar beïnvloeden, niet langer bestaat er mechanisch contact met de vloer.

Nu is er alleen nog maar een akoestische koppeling tussen ruimte en weergever, alsof de luidspreker zweeft, en dat lost niet alleen problemen op maar zet alle eigenschappen waarvoor ik ooit een PMC fact.12 kocht extra in het spotlight. Het was een gok om de Townshend Seismic Isolation Podiums zomaar aan te schaffen, ik heb er geen seconde spijt van en vind het mijn beste upgrade van 2016.

 

Townshend Audio Seismic Isolation Podium vanaf 1680 tot 3800 Euro per paar

Maten van 270x220mm (Type 1) tot 604x440mm (Type 5)

Importeur en dealer: Uw Hifi Choice
Steenhoffstraat 15
3764 BH Soest
T. +3135-6035825
info@rmrsoundsystems.nl

www.rmrsoundsystems.nl
www.townshendaudio.com

Mooie videopresentatie van Towsend!

Townshend Seismic Podium (4)

René van Es

René van Es is een muziek- en audioliefhebber in hart en nieren. Ooit besmet geraakt op 12-jarige leeftijd met het virus kan hij het niet laten om zijn ervaringen te delen via papier en on-line media. Na een aantal zelfbouw projecten in het verleden is voor hem de nadruk meer en meer komen te liggen op kant-en-klare producten.

10 gedachten over “Townshend Seismic Isolation Podium

 • 15 januari 2017 om 22:47
  Permalink

  Mooi verhaal, Ziet er heel goed uit. Niet goedkoop. Maar doe is audio creative en leg een zacht materiaal voor ontkoppeling onder je speaker, schiliconenrubber, vilt of iets dergelijks, is een beetje cheaper. Werkt ook onder andere gevoelige apparaten, luister maar.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2017 om 14:24
  Permalink

  Ik heb het systeem op de High End in Muenchen bekeken. Zag er wel interessant uit inclusief de seismo meting. Ze hadden er ook een rack wat volgens hetzelfde principe werkt. Max gaf daar een behoorlijke swiepert aan terwijl gespeeld werd met een Mark Levinson element. Geen enkel probleem tot mijn verbazing. Of het zich geluidsmatig allemaal vertaalt? Als ik iets had mogen meenemen was het het element geweest.

  Beantwoorden
 • 12 februari 2017 om 11:56
  Permalink

  Inmiddels heel wat vrienden over de vloer gehad die nieuwsgierig waren naar de Podiums en de laatste opmerking die ik mij goed herinner was: “Nu hoor ik pas het volle en geweldige potentieel van je luidsprekers”. Max doet echt slimme dingen.

  Beantwoorden
 • 17 februari 2017 om 19:31
  Permalink

  Dag Rene,

  Ik vind het bijzonder frappant dat uw prachtige speakers toch nog zoveel beter worden met de podiums en de supertweeters (the ear) Dit moet toch voor u bijzonder confronterend zijn om vast te stellen. Met die tweeter erbij heb je dan toch ook wel een compleet andere sound? Of niet? Voor gewone consumenten is dit ook geen leuk nieuws, want dan spaar je zo lang voor je favoriete speakers en dan zijn ze maar half zo goed zonder deze tweaks.

  Groeten

  Geoffrey

  Beantwoorden
 • 18 februari 2017 om 09:56
  Permalink

  Dag Geoffrey,

  Met de Podiums hoor ik eindelijk waartoe mijn speakers in staat zijn. Hun ware potentie. Dat de beperking door mijn vloer zo groot was heb ik nooit geweten. Dus de Podiums voegen niets toe, ze halen alleen een storende interactie weg.

  Met de supertweeters is dat inderdaad anders, die geven een extra dimensie aan de ruimtelijke beleving die niet in mijn eigen speakers zit. Waarschijnlijk zelfs bewust niet zit omdat PMC een merk is dat voortgekomen is uit de professionele wereld waar precisie een eis is. Zo zou je zelfs kunnen zeggen dat ik afbreuk doe aan wat PMC heeft voorgestaan. Maar ik vind het aangenaam.

  M.vr.gr.
  Rene

  Beantwoorden
 • 19 februari 2017 om 12:40
  Permalink

  Dag Rene,

  Dank voor uw antwoord. Je vraagt je af waarom die supertweeters dan niet in een speaker worden geïntegreerd. En bedankt voor de mooie reviews die u overal schrijft. Top!

  Vriendelijke groeten
  Geoffrey

  Beantwoorden
 • 15 januari 2018 om 03:24
  Permalink

  B&W hebben al jaren geleden in de duurdere modellen een supertweeter geïntegreerd.

  Beantwoorden
 • 21 november 2018 om 18:49
  Permalink

  Dag Rene,

  Volgens mij komt het Seismic Podium steeds meer in de belangstelling. Het kost waarschijnlijk een paar generaties audiofielen om helemaal door te breken:-) Vooralsnog houdt alleen de prijs mij tegen. Voor een platform type 3 of 4 zit je al bij de €3000. Daarom vroeg ik mij af of het misschien een idee is voor de redactie / lezers Audio Creative om een doe het zelf platform te ontwikkelen bijvoorbeeld op basis van Regufoam demping. Maar dan wel zo dat het resultaat akelig in de buurt van Townshend komt.

  Met vriendelijke groet,
  Bert

  Beantwoorden
 • 24 maart 2020 om 23:47
  Permalink

  Beste meneer Van Es,

  Ik lees met plezier de bovenstaande verhalen over deze platforms, prachtig, maar wat een giga-prijs.
  De effectiviteit zal en wil ik niet bestrijden, maar voor een aanzienlijk minder exotisch bedrag, is er een nog betere luidspreker-ondersteuning.
  Het product heet Cilicus, wordt op maat gemaakt voor vrijwel iedere luidspreker en aangepast voor de eigenschappen van de luidspreker en de acoustiek.
  Helemaal ” Made in Holland” ook nog.
  De ervaringen met dit produkt zou u absoluut eens moeten onderzoeken.
  De eigenaar heeft dit produkt ontwikkeld met een aantal gerenommeerde Duitse Audio-specialisten, en in samenwerking met een gerenommeerde machinebouwer in het oosten van het land.
  Alleen al de eenvoud en de Styling is een genot voor oog en oor.
  Een zeer grote aanrader…….

  Beantwoorden
  • 25 maart 2020 om 09:03
   Permalink

   Hallo H.,

   Lijkt me een mooi product om te onderzoeken. Maar wat me wel direct opvalt is je zin: “…is er een nog betere luidspreker-ondersteuning”. Dat wil dus zeggen dat je ook de Townshend Seismic pods onder je eigen luidsprekers hebt gehad om ze te vergelijken met die van Townshend?

   De site van Cilius is helaas niet duidelijk over de door hun gehanteerde prijzen (alleen op aanvraag). Jammer dat daar niet een paar voorbeeldprijzen worden getoond.

   vriendelijke groet,

   Dick

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.