LuidsprekersRecensie

Tannoy DC10


De luistertest

Tannoy DC10 T driversDe Tannoy DC10T is erg sterk in het oplossende vermogen, de mooie spreiding van de muziek en de fraaie balans in hoog/midden en laag. Ook bij hele lage volumes blijft het gehele frequentiegebied hoorbaar en blijft de klankbalans staan als een huis. Deze laatste eigenschap is wel bijzonder en hoor ik niet zo heel vaak terug in luidsprekersystemen. Bij hogere volumes spettert de muziek letterlijk de huiskamer in. En dan wel op een positieve manier. De kwalitatief wat mindere opnames zijn prima te versmaden, geen enkel probleem. Wat dat betreft is de Tannoy DC10T niet kieskeurig. Echter als we de luidspreker een mooie audiofiele opname geven, dan excelleert de set en hoor je de echte potentie van deze combinatie.

Zwart goud

manfred-1Ik heb inmiddels ook een andere platenspeler aangeschaft, de Clearaudio Blue Emotion ingeruild  en een Acoustic Signature Manfred gekocht,  en die moet natuurlijk even ingewijd worden. Ik ben dus maar eens een paar avonden lekker in het vinyl gedoken. Er liggen nog zoveel zwarte schijven die ik nog niet geluisterd heb.

Geruchten

Een album welke ik altijd erg graag mag draaien is Fleetwood Mac, Rumours (Nautilus Half speed mastering). Wie kent het niet, zou ik haast zeggen. Dit laat de Tannoy DC10T overtuigend horen. Het album blinkt uit in dynamiek. Met name nummers als ‘Oh Daddy’, en het breekbare ‘Songbird’ zijn een genot om te beluisteren op deze combinatie. Een van de grote pluspunten van deze luidspreker is de snelheid. Rumours_ nautilusSnelle percussiestukken en aanslagen komen messcherp de huiskamer in en laten me regelmatig even naar het puntje van mijn stoel springen. Even indutten is er met deze speaker niet bij.

Een van de grote pluspunten van deze luidspreker is de snelheid. Snelle percussiestukken en aanslagen komen messcherp de huiskamer in en laten me regelmatig even naar het puntje van mijn stoel springen. Even indutten is er met deze speaker niet bij.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “Tannoy DC10

  • Heb de Royal Kingdom ooit kunnen beluisteren. Indrukwekkend stuk meubel hoor, een soort hummer voor de huiskamer. Die vergelijking kan verder doorgetrokken worden want het rijgedrag van een hummer is net als de geluidskwaliteit van de Kingdom nou niet echt subtiel.
    Een set 805D van B&W, die hier ook op de site staan, zijn echt een stuk verfijnder.
    Toch jammer dat Tannoy geen goede ontwerper meer heeft, want ik ben zelf wel een beetje gevoelig voor nostalgie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.