RecensieVersterker

Roksan Oxygene

De vraag van de importeur van Roksan, Monitor Audio Nederland, of wij de primeur van de nieuwe Roksan Oxygene versterker wilde hebben, was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd.  Zo gezegd, zo gedaan en de volgende dag stonden de dozen met een set Monitor audio Gold GX200 en de Roksan Oxygene versterker dan ook al bij mij in de huiskamer. Nog warm in de doos, na een weekend spelen op een audio beurs.Roksan Oxygene

Roksan Oxygene: het design van een stoeptegel

De versterker is op zijn minst bijzonder te noemen. Dat wil zeggen, op het eerste oog. De uitvoering lijkt meer op een forse stoeptegel dan op een doorsnee versterker. Tocht huist er in die fraai gebouwde kast een oude vertrouwde ‘bekende’.

Uiterlijk vertoon

Roksan OxygeneOm daar maar gelijk mee te beginnen. Deze versterker is in alle opzichten geen standaard versterker. Om te beginnen is de kast plat en vierkant. Om precies te zijn 31 x 31 x 6 cm. De uitvoering is erg fraai gedaan en heeft een hoog wauw gehalte. Het straalt luxe en kwaliteit uit. Deze versterker is gemaakt om gezien te worden. Als je het gevoel hebt, dat heb ik meer gezien, dan kan dat zeker kloppen.

PrimareHet ontwerp van de kasten is uitbesteed aan de Deense ontwerper Bo Christensen. En deze meneer Christensen kennen we weer van de ontwerper en oprichter van Primare en Artora. Zijn ontwerpen hebben een hoog high tech gevoel, hebben een uniek design en zitten vol met technische hoogstandjes zoals simplistische en gebruiksvriendelijk tiptoetsen op het metalen chassis, bij deze nieuwe Roksan Oxygene.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.