LuidsprekersRecensie

PMC TB2i monitor luidspreker

Luisteren

ES100-1-12Dan begint het echte leuke werk. Hoe klinken deze kleine monitor luidsprekers.  Helaas voor mij is de set vers van de pers en totaal niet ingespeeld. Vaak is het karakter wat dun en klein als een luidspreker nieuw is. En hier is het dan ook niet anders .

Inbranden

Ik heb de set dan ook eerst op een andere locatie in het huis een aantal uren flink laten spelen met diverse dynamische muziek. Ook de Monitor Audio De-Tox cd heeft een flinke tijd de luidsprekers bewerkt. Daarna stel ik de set in de huiskamer vaak af met de Isotek Set-Up Disc. Ik heb een aantal keren de melding gekregen dat deze cd’s niet meer leverbaar zouden zijn. Navraag bij de importeur leert dat ze wel degelijk nog in de handel zijn. Te koop bij iedere Hifi winkel die Monitor Audio producten levert en zelfs online te bestellen zijn bij , bijvoorbeeld bij hificorner.nl. 
Als ik de set dan weer aansluit in de luisteropstelling is met name in het laag duidelijk de verbetering te horen. Een prima tool voor deze klus is de cd van Monitor Audio.
Nieuw uit de doos is het laag nog wat geforceerd en wat dunnetjes. Na een tijdje inspelen is het meer aanwezig, meer ongedwongen en vloeit als het ware de huiskamer in.

Densen Beat 100 transistorversterker

densen_beat100Dit is dan ook de eerste keuze. Dit gezien het advies van de importeur om de PMC TB2i met een transistorversterker aan te sturen. Deze heerlijke muzikale Deense versterker klinkt erg natuurlijk en is ook zeer muzikaal is. Een echte klassieker al weer.

En inderdaad  klinkt deze PMC TB2i op de Densen Beat B-100 erg goed. Strak,  heel neutraal en erg mooi gedefinieerd. De stemmen zijn prachtig geplaatst in de ruimte en dat laag……nu weet ik weer hoe een goede transmissielijn moet klinken. Het laag is haast plastisch te noemen en gaat zeer diep en gemakkelijk. Als je de ogen sluit heb je absoluut niet het gevoel dat je naar zo’n kleine speaker zit te luisteren, maar eerder naar een veel grotere set. Genieten met een hoofdletter.

Triodedick Ceasar 2

Ceasar-II-schuinbovenaanzichtWat me direct ook opvalt is hoe neutraal deze luidspreker klinkt. Maar toch is het me nog niet helemaal naar mijn zin. Het is allemaal zo netjes, saai is zeker niet het goede woord, maar het grijpt me nog niet echt.  Dan toch maar de 8 Watt Triodedick Ceasar 2 300B buizenversterker aansluiten. En dan gebeurt er een klein wondertje.

De PMC TB2i komt nu echt tot leven!
Nu is er gevoel in de muziek, mee-tik neigingen en aanhoudende luisterverslaving. Wat speelt dat ongelofelijk gemakkelijk op deze 300 B versterker. Maar ook een fijne transistorversterker is hier zeker op zijn plaats.
Gezien de resultaten van de technische meting is dit dan ook een supermakkelijke luidsprekerset waar geen enkele versterker problemen mee zal hebben.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

4 thoughts on “PMC TB2i monitor luidspreker

 • Dag Marco brouwer.Ik heb je goede verslag van de pmc ls gelezen en las dat je een opus3 cd voor isotek gemaakt hiervoor gebruikt.
  Deze cd is niet in de handel,wil je voor mij een copy branden en hoesje copieren en opsturen.Met een hele kleine rekening.
  Bedankt alvast en ik zit met spanning te wachten op je Dexq verhaal.
  vr.gr.
  Ben van Druten
  Wageningen.Groeten aan Dick.Doorgaan met hele goede site!!!

  Beantwoorden
  • Hallo Ben,
   Ik heb meerdere vragen gekregen omtrent deze cd’s en heb daarom even de importeur gebeld.
   De cd’s zijn gewoon in de handel.
   Ik heb in het artikel even de tekst aangepast en vermeld waar de cd’s te koop zijn alsmede een een link geplaatst om deze, indien gewenst, online te bestellen.

   vriendelijke groet, Marco

   Beantwoorden
 • Heb je de pmc ook met je eigen exposure set geprobeerd?

  Beantwoorden
  • Hallo Rob,
   Jazeker. De Exposure 3010s2 en de PMC TB2i hebben zelfs een geruime tijd bij mij gespeeld. En dat gaat heel erg goed. De Exposure 3010s2 is een probleemloze zeer muzikale versterker en heeft geen enkele moeite met een dergelijke kleine monitor. Als deze versterker continu aanstaat (en daar is ie voor gemaakt) klinkt ie bijna als een buis…..
   Binnenkort hoop ik een vloerstaande PMC luidspreker te mogen verwelkomen. Ook deze gaat weer op de 300B buis en de Exposure 30102s.
   Ik ben erg benieuwd naar deze combinaties.
   groet, Marco

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.