Het Duitse Acoustic Signature speelt elpees af op niveau

Acoustic Signature speelt elpees af op niveau

Ruisen, kraken en tikken

GetFileEen groot vooroordeel waarmee platen draaien vaak mee geassocieerd worden is het ruisen, kraken en tikken van een langspeelplaat. Nu, dat wil ik graag ontkrachten. Mits de platen niet ‘grijs’ zijn gedraaid en mooi schoon zijn is het fijne van een goede platenspeler is dat de ruis en de tikjes vaak niet of nauwelijks te horen zijn en dus niet echt storend zijn. Een andere storende factor kan zijn dat het lager te veel herrie maakt of doorgeeft aan de arm en het element. Het ruisniveau van de Manfred is laag en zeker niet hoorbaar. De stiltepassages tussen de muziekstukken in zijn vrijwel stil. En dat komt mede door het nauwkeurige en soepel lopende lager.

Een juiste diagnose

Ik luister altijd een loopwerk met een stethoscoop waarbij je een goede indruk kan krijgen van de bijgeluiden en ook hier scoort de Acoustic Signature Manfred goed. Maar dat is natuurlijk relatief en kan ik niet vastleggen.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.