Het Duitse Acoustic Signature speelt elpees af op niveau

Acoustic Signature speelt elpees af op niveau

Een echte klassieker

ortofon supremeIn de arm is een Ortofon MC 20 Supreme gemonteerd. Een echte klassieker met uitstekende muzikale kwaliteiten. Het afregelen van een arm met element is overigens een heel speciaal klusje. En speciaal gereedschap als een digitale naaldrukmeter en een afstelsjabloon om het element juist af te stellen is dan ook eigenlijk een must voor wie hiermee aan het werk wil gaan. Maar wees gerust. De meeste goede audiozaken hebben een service die dat voor u kan uitvoeren. En tegenwoordig worden er steeds meer merken platenspelers als plug en play aangeboden. Dat betekent: platenspeler uit de doos, aansluiten en spelen. De platenspeler wordt dan fabrieksmatig inclusief arm en element afgeregeld en staat dan voor 90% goed afgesteld.

Een broodnodige step-up

De Acoustic Signature Manfred staat bij mij in een aparte audiobezetting. Een Exposure 3010S2 voor en eindversterker combinatie. De Exposure 3010s2 voorversterker heeft een optionele MM of MC phonokaart. Aangezien ik gekozen heb voor een MM kaart is er voor een low-output MC element, manfred-3zoals deze Ortofon MC 20 Supreme, een step-up trafo nodig. In mijn geval een Ortofon T- 20. De Exposure MM phonomodule is gebouwd rond een al weer wat ‘oudere’ printplaat maar is door ontwikkelaars van Exposure volledig gemoderniseerd en kan zich meten met de betere RIAA correctiefilters.

Wie denkt dat platen draaien gelijk staat aan dat lekker ‘bruine’ geluid van vroeger, slaat echter de plank volledig mis. Nee een goed opgebouwde hoogwaardige analoge set klinkt fris , dynamisch en modern. En met een goede plaatopname of persing vaak heel erg goed en soms beter dan een ‘ordinaire’ cd. Het enigste wat soms wat muf ruikt zijn de Lp’s zelf. Maar dat heeft zijn eigen charme. Maar goed, ik hoef hier gelukkig niemand te overtuigen.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.