Het Duitse Acoustic Signature speelt elpees af op niveau

Acoustic Signature speelt elpees af op niveau

Wisselstroom synchroonmotor

manfred-9De aandrijving van het loopwerk wordt verzorgd door een vrijstaande motor welke is geplaatst in een zware metalen behuizing. In het MDF chassis is daarvoor uitsparing gemaakt. Middels een snaar wordt het zware ronde loopwerk in beweging gezet. Nu is het een van de lastigste dingen om een stabiele en constante draaisnelheid te creëren. Zoveel merken, zoveel oplossingen. Acoustic Signature heeft voor hun draaitafels gekozen voor een wisselstroom synchroonmotor.

Vaak wordt hierbij de gegeven lichtnetfrequentie gebruikt om een constante draaisnelheid te maken. Acoustic Signature gaat hierin een stuk verder. De 230 Volt wordt eerst teruggebracht naar 24 Volt wisselspanning en daarna gelijkgericht. Dan volgt er wederom een omzetting naar wisselstroom met een zuivere sinus. Hierdoor kan de motor kan de motor trillingvrij worden aangestuurd en heeft ook variatie in het lichtnetspanning en/of lichtnetvervuiling geen invloed meer op de rotatiesnelheid.

Ook bij hun duurdere platenspelers gebruikt Acoustic Signature dezelfde motor en motorsturing. Mooi is ook de elektronische omschakeling van 33 RPM naar 45 RPM middels een mini wipschakelaar wat erg praktisch is en geen lastig gedoe geeft met het omleggen van een snaar over een poelie.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.