Het Duitse Acoustic Signature speelt elpees af op niveau

Acoustic Signature speelt elpees af op niveau

Acoustic Signature kiest voor traditionele lagering

Bij Acoustic Signature is er gekozen voor een zogenaamd Todorfolon lager. Dit is een typisch traditioneel lager. Traditioneel in die zin, dat de lagerpen gemaakt is van een hardmetaal en de lagerbus van sinterbrons. De pen rust op een kogel van Tungsten carbidstaal welke op zijn beurt rust op een boden van slijtvaste materialen als vanadium staal en titanium. Vanwege de nauwe toleranties waarmee Acoustic Signature de lageronderdelen maakt, is de werking van het lager vrijwel onderhoudsvrij en deze wordt  gesmeerd met een heel klein hoeveelheid lagerolie. Door de eigenschap van het poreuze sinterbrons, waardoor een kleine hoeveelheid olie in het metaal trekt, blijft de lagersmering voor zeer lange tijd gehandhaafd.Acoustic Signature Tidorfolon Bearing

Acoustic Signature geeft maar liefst 10 jaar garantie op dit onderdeel van de draaitafel. We zien dergelijke lagers ook terug in de klassieke draaitafels als Thorens en Lenco. Ik krijg deze oude spelers nog wel eens onder ogen en zie dan dat vaak na 30+ jaar het lager nog feilloos draait en dat de lagerpen nog steeds vettig is. Mijn technische oog kan altijd weer heel erg blij worden van dit soort prachtige fijnmechanica. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend en simpel, maar reken erop dat hier erg veel aandacht en werk in zit. Let wel, we praten hier wel over toleranties van een paar micron speling (1/1000 mm.)!

Een sjieke platenspeler

manfred-voetHet loopwerk en lager is gemonteerd op een MDF ondergrond met een dikte van 38 mm. De gehele platenspeler wordt uiteindelijk ontkoppeld door een drietal fraai gedraaide aluminium voeten welke met spikes rusten in de meegeleverde schoteltjes.Door de mogelijkheden in diverse houtfineer afwerkingen ontstaat een mooi totaalconcept welke een retro uitstraling geeft aan de speler.

De Acoustic Signature Manfred welke nu bij mij speelt, is in hoogglans pianozwart uitgevoerd. Met de aluminium details is dit een sjieke platenspeler om te zien.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.