RecensieVersterker

Perreaux Silhouette Series

De Silhouettes samengevat

In grote lijnen is de kwaliteit van de hele Perreaux Silhouette reeks hoog. Er zijn echter toch wel een paar uitschieters aan te wijzen. Zoals George Orwell al vertelde in zijn Animal Farm: iedereen is gelijk, sommigen zijn alleen nog wat gelijker. Hoewel ik zelf al lang geen CD-speler meer gebruik, deze apparaten zijn zo 2002…, kan ik echter weinig anders concluderen dat de dubbeldeks Perreaux speler een klasbak is waar het op weergavekwaliteit aankomt. Wie nog wel met zijn glimmende schijfjes speelt én op zoek is naar misschien wel zijn laatste grote investering in het CD-medium: ga er voor de lol eens naar luisteren.

De Perreaux SXD2 is een da-converter die zich ook aan de grijze massa onttrekt. De uitvoering is karig, té karig op sommige punten, en dan doel ik op de aansluitmogelijkheden. Over de muzikale kwaliteiten kan ik weer kort zijn: die zijn boven verwachting. Ik zou hier zelf goed mee kunnen leven. Een vraag die ik me stiekem toch altijd even stel: ‘zou ik hier zelf….?’ Je moet wel even door het ontbreken van de blingbling van deze Silhouette Perreaux apparatuur heen, de zoals normaal aan het oog onttrokken elektronica is echter tot in de puntjes verzorgd. Zeer warm aanbevolen!

De SX25i vind ik de meest aantrekkelijk versterker van de serie, die zich onderling in geluidskwaliteit gezien niet van elkaar onderscheiden. De SX25i is juist zo gemakkelijk in gebruik door de ingebouwde volumeregelaar. Heb je niet genoeg uitgangsvermogen, dan is de SX60M het alternatief.

De SXL2 line driver is niet te versmaden als je de eindbakken ver weg, bij de luidsprekers, wilt plaatsen. Je kunt het eigenlijk zo uitgebreid en duur maken als je wilt.

De SXV2 Phonoversterker is een groeibriljantje. Flexibel instelbaar, ruis en bromvrij, met zo’n beetje ieder denkbaar MC en MD element en gezegend met een uitstekende geluidskwaliteit.

De SXH2 hoofdtelefoonversterker is voor de liefhebber een mooie aanvulling op de serie.

Als dit aparte Perreaux audiospul van Japanse origine zou zijn, met het bekende wat mystieke sausje er over gegoten, zoals bij bijvoorbeeld 47 Labs, zou de kans niet gering zijn geweest dat er een enorme cultstatus rond deze apparatenreeks zou zijn ontstaan, met de bijbehorende buzz op het internet en een hoge naamsbekendheid bij de audioliefhebbers. Laat je niet misleiden door het gebrek aan glimmers, grote behuizingen en andere dingen die er voor de uiteindelijke geluidskwaliteit weinig toe doen. Dit Perreaux spul is gemaakt om je muziek zo goed mogelijk weer te geven, niet meer en niet minder.

Conclusie

Het is een mooie en vooral goede serie audioapparaten van Perreaux, deze Silhouette reeks. Het ene nog specialer dan de andere. Ontdaan van min of meer alle overbodige opsmuk dat verder niets toevoegt aan de uiteindelijke weergavekwaliteit. De bouwkwaliteit is echter van een hoog niveau. Je moet alleen even je schroom overwinnen om het in huis neer te durven zetten. De beloning is muziekweergave in een kwaliteit die er niet om liegt. Het is de makers van Perreaux gelukt om de muziek op de eerste plaats te zetten. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait, toch?

SDX USB DAC: 916 euro
SXH2 headphono Amp : 593,- euro
SXL2 Line Stage Buffer Amp : 593,- euro
SX25 25 watt Stereo Power Amp : 784,- euro
SX25i 25 watt Integrated Amp : 784,- euro
SX60M 60 watt Mono Power Amp: 784,- euro
SXP2 Passieve Preamp : 533,- euro
SXV2 MM/MC Phono Preamp : 916,- euro
SXCD 2 Box CD Player :1520,- euro

http://www.perreaux.com

Nederlandse importeur:
http://www.hnny.nl/indexhnny.html

 

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

One thought on “Perreaux Silhouette Series

  • Hoi Dick,

    Ik ben aan inventariseren of het zelf bouwen van solid state mono-blokken zinvol is voor mij. Ken jij iemand met mooie ontwerpen. Deze mono-blokken moeten uiteindelijk Dynaudio Contour S3.4 vloerstaanders laten zingen 😉

    Groet, Roel

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.