RecensieVersterker

Musical Fidelity V90-LPS Phonoversterker

Op de meetbank

De versterking van de Musical Fidelity V90-LPS in de MM mode: 10 mV / 500 Hz spanning op de ingangen geeft een uitgangspanning van 1.637 en 1.633 volt voor resp. Rechts en links. De THD+n (totale harmonische vervorming + brom en ruis) geeft 0.014% te zien.  Bij een ingangspanning van 15 mV over de ingang wordt het 1% THD clippunt bereikt.

Musical Fidelity V90-LPS RIAA correctie 2

 

 

 

De RIAA curve lijkt in het meetplaatje wat af te lopen, maar ligt over het hele frequentiebereik van 20 Hz – 20 kHz binnen +/- 0,2 dB. Nog veel belangrijker: beide kanalen vertonen onderling maar heel geringe afwijkingen.

 

Conclusie

Musical Fidelity heeft het toch weer gefikst om voor een klein prijsje een heel fijn klinkende MC/MD Phonovoorversterker te maken. Ik ben vaak kritisch op de prijzen die in de audiohandel worden gevraagd maar voor 185 euro krijg je echt veel phonoversterkerkwaliteit.

 

Musical Fidelity - V90-LPS voorkantDenk er voor de lol bijvoorbeeld eens een Thorens TD160 met gebruikservaring bij, die Marco nog aanhaalt in zijn verhaal over klassieke platenspelers, en je zit voor 4 á 500 euro als een prins naar je pas herontdekte of vers gescoorde vinyl te luisteren… Daarnaast kun je kunt zelf vast nog wel meer mogelijkheden bedenken…

 

En zoals je hierboven kunt lezen is er voor de echte avonturier nog meer kwaliteit uit de Musical Fidelity V90-LPS te peuren… een voorversterkertje dat ik alleen maar warm aan kan bevelen, en niet alleen als budget een rol speelt en je toch op een mooie plek in je virtuele zaal wilt zitten.

 

Musical Fidelity V90-LPS; 185 euro

Importeur: Viertron

Fabrikant

Musical Fidelity - V90-LPS voorkant detail

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

20 thoughts on “Musical Fidelity V90-LPS Phonoversterker

 • Lijkt mij interessant om als phonoversterker voor de M-Audio Firewire interface te zetten, zit qua prijs ook op hetzelfde niveau als de Cambridge Audio 651P.

  Zit eraan te denken om nog een phonoversterker te kopen, dat deze Musical Fidelity V90-LPS door een gelijkspanning stekkervoeding wordt gevoed lijkt me wel een pré want de Cambridge Audio 651P heeft een 12 volt wisselspanning stekkervoeding, en de accuvoeding lijkt me wel een mooie optie.

  Dick waar zou jouw voorkeur naar uitgaan?

  Beantwoorden
 • Nou Dick ik heb er een gekocht, dat is wel even andere koek dan de Cambridge Audio 651P.

  De bassen zijn strakker, een mooi diep en gedetailleerd geluidsbeeld, instrumenten en stemmen klinken veel ruimtelijker en komen los van de speakers en dan is hij nog niet eens ingespeeld, klinkt al bijzonder goed met de bijgeleverde voeding maar een 12v accupack is inmiddels in bestelling.

  Goede recensie waar ik veel aan gehad heb, die mogelijkheid voor een accupack sprak me erg aan, bedankt daarvoor.

  Beantwoorden
 • Hebben jullie de luidsprekerkabel van Canare uit Japan al geprobeerd? Je weet niet wat je hoort super een kabel met lucht in het geluid adem halen en de kleinste details hoor je. Het is een 4 aderige kabel wit, blank, rose, rood.Voor Rechts Rood en Rose bij elkaar en voor Links Blank en Wit bij elkaar. Verkrijgbaar bij http://www.hifisuply.nl a 3,99 de meter Type 4S8.

  Succes ermee maar ik wil nooit geen andere kabel meer dan deze. SUPER.

  Beantwoorden
 • Mijn set bestaat uit Unico Research Unico Secondo versterker Tuner en Cd speler. met Xanadu Ds 17 E speakers.

  Beantwoorden
 • mooie review, duidelijk en compleet. Ik zit zelf ook naar deze te kijken, maar wat me opviel bij de li-ion battery pack is het verschil in maatvoering voor de power aansluiting. MF gebruikt 1,3 mm en de battery packs 2,1mm. Nu dacht ik aan een verloopje, maar die zijn in Nederland 2,5mm naar 1,3 of 1,35 mm. Waar heb je een verloop vandaan of zijn het eigenlijk dezelfde? alvast bedankt.

  Beantwoorden
 • Wat is eigenlijk de “gain” van de MF V90 LPS voor zowel MM als MC?

  Beantwoorden
 • Weten jullie wat de plus en min is van deze kabel. Ik vermoed dat de draad met tekst erop de plus is.
  Vriendelijke groet Ton

  Beantwoorden
 • Ok maar wat is de plus de buitenste of binnenste van de connector. Sorry ben geen techneut.
  Waarschijnlijk liggen jullie dubbel nu:)

  Beantwoorden
 • Zou u deze gestabiliseerde voeding van 12v 2amp willen aanraden?

  Beantwoorden
 • Hallo,
  Is iemand bekend met de iFi iPower ? zal deze hetzelfde effect kunnen hebben op het geluid van de MF als het bovengenoemde accupack ?
  (excuus als ik 2x gepost heb, er lijkt iets niet te werken bij het plaatsen van een reactie)

  Beantwoorden
  • Reacties gaan eerst door de ballotage (Marco en mezelf) voor reacties daadwerkelijk op de site te lezen zijn. Audio Creative is immers geen forum. We houden zo scheldpartijen en ander minder aardige reacties op reacties buiten de deur.Meestal loop ik om de paar dagen even door de reacties heen. Dus geen paniek als je zorgvuldig ingetypte bericht niet meteen zichtbaar wordt…

   Beantwoorden
 • Ondanks de productie- en leverinsgstop voor de Musical Fidelity V9-LPS heb ik mij een demotoestelletje aangekocht. Was door de leveringsproblemen voor de Cambridge CP2 gegaan, maar heb deze na 3 testdagen terug ingeruild. Hij kon mij niet bekoren kwa finesse en dynamiek. Daarentegen is de Musical Fidelity een ware revelatie voor de prijs! Ik win hier ook +/-12 dB t.o.v. de ingebouwde phonoversterker bij mijn versterker . Dus: de MS aansluiten en genieten! Spijtig dat de onderdelen in Engeland ontbreken om hem te assembleren (info door Musical Fidelity gegeven )

  Beantwoorden
 • Ik ben nog wel benieuwd hoe de nieuwere en duurdere Musical Fidelity LX2 LPS zich verhoudt tot de Musical Fidelity V90-LPS. Ik ben zelf uitermate tevreden over de Musical Fidelity V90-LPS maar ben ook benieuwd naar deze upgrade. De technische specificaties zijn identiek dus is de upgrade het prijsverschil van 120 euro waard. Ik ben wel benieuwd naar jouw mening over de Musical Fidelity LX2 LPS en een test zou tof zijn Dick!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.