RecensieStreaming

Musical Fidelity V-DAC II


Epiloog

De V-DAC is goed, maar lang leve de V-DAC II. Hoe bedoel je: de techniek de baas zijn… Musical Fidelity heeft de digitale techniek helemaal onder de duim, dat is wel duidelijk. Daar hoeven ze geen ‘non plus ultra cost no object’ DAC voor te bedenken. De V-DAC II zal door menig zogenaamde verwende ‘high ender’ voor speelgoed worden aangekeken, maar ik durf de V-DAC gerust ‘high end in zijn eigen klasse’ te noemen waar concurrenten zich aan mogen spiegelen. Anthony MichaelsonEr zijn er een aantal, uit de gevestigde orde, die de streamboot hebben gemist, domweg door het ontkennen dat audio uit de pc zo’n serieuze vlucht zou nemen dan we momenteel mee maken en proberen met een inhaalslag nog te redden wat er te redden valt. Geloof me, er nog genoeg fabrikanten die de kwaliteit van de V-DAC nog niet eens voor 1000 euro op de markt kunnen brengen. Het laat weer eens zien hoe ver digitale audio anno 2012 is, en een merk als Musical Fidelity heeft het haalbaar gemaakt voor iedere liefhebber. Anthony, sjappo!

Musical Fidelity V-DAC II
Importeur: Viertron

 

Andere apparatuur in de huis/luisterkamers in gebruik:
Luidsprekers: Akloon, B&W PV1 subwoofer, Elipson Planet L. Versterkers: TD Classic Three voorversterker, Cleo 6 voorversterker, Ceasar II 300B SE, MonoBill Classic KT120. Eindversterker met Hypex UCD400. Bronnen: Muziek-PC met M2Tech EVO USB-SPDIF converter, Sonos ZP90 players, Audio Aero Prima da-converter, Musical Fidelity V-DAC, Arcam rDAC. Michell Gyrodek, Technics SL-150, SME 3009, Technics SL1300, Thorens TD160, Chord Phonoamp, ADL GT40 USB DAC/ Phonoamp.  Bekabeling: Siltech Classic 110, Crystal Piccolo, TD silver interlinks. Siltech Classic 110 LS kabel. Supra 2.5 Classic. Siltech Stockholm Bullet, Apogee Wyde-eye, Siltech SPX-30, Harmonix XDC-2, Harmonic Technology netkabels, Transparant, Wireworld USB kabels. Isotek Titan.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

2 thoughts on “Musical Fidelity V-DAC II

 • Hallo Dick,

  Heb je de V-DAC II vergeleken met de M1 DAC (oud en/of nieuw)? Is de M1 zijn hogere prijs waard? Of is het verschil miniem.

  Vr. gr.

  Ronald Koridon,
  Amsterdam.

  Beantwoorden
 • Je kunt het verschil tussen de M1 versies eenvoudig zien aan het aan/uit knopje. De nieuwe versie heeft een tiptoets terwijl die bij de oude nog echt ingedrukt moet worden.
  Nieuwe versie heeft een schakelende voeding gekregen en ook hier zitten de door jou verfoeide keramische c’s niet meer in. Ik hoor tijdens een korte pepsieproef geen verschil (gebruik de coax) …

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.