RecensieVersterker

Music First Audio Classic v2 pre-amp (deel 1)

De opbouw van de Music First Audio Classic v2

Aan de voorkant van de kast zijn twee grote chroomkleurige knoppen aangebracht. Een voor de volumeregeling  en de ander voor de bronkeuze. Met deze laatste kunnen zes verschillende bronnen worden aangestuurd. Waarvan twee gebalanceerd en vier ongebalanceerde ingangen. Aan de achterzijde bevinden zich naast de ingangen een tweetal uitgangen; gebalanceerd en ongebalanceerd. Ook is er een kleine schakelaar aangebracht om eventueel 6Db versterking in te schakelen. Music First Classic V2 achterzijdeEigenlijk valt er over de buitenkant niet zo heel veel te vertellen. Simpel, sober en degelijk is het motto bij Music First Audio. Er is overigens wel een keuze in de kleur van de kast; rood, blauw, zilver en zwart.

Triodedick Cleo De MFA Classic v2 laat zich, door zijn relatief kleine afmeting, eenvoudig in de set inpassen. Als ik mijn Triodedick Cleo 6 voorversterker weghaal en deze MFA Classic v2 in de plaats zet, heb ik ineens een zee van ruimte op het audiorek. Ik moet zeggen dat ik dat zeker als erg praktisch ervaar. Ik heb mijn audiorek meestal vol staan met apparatuur, waardoor het ‘even’ ompluggen van een DAC of andere bron, best een klus is, wat altijd even wat beleid en tijd vraagt, zeker met een zwaargewicht voorversterker als de Cleo 6. Met deze relatief kleine MFA Classic v2 voorversterker, is het omprikken van kabels zo gepiept. Inmiddels is ook de De iMac opgestart en binnen een minuut speelt er een lekker stuk muziek in de kamer.

Geen afstandsbediening

Het enigste nadeel, voor zover je dit een nadeel vind, is het gemis van een afstandsbediening. De voorversterkers van Music First Audio zijn allemaal voorzien van een stappenregelaar van Elna en die is nu eenmaal handbediend. Natuurlijk kun je de muziek, met de Ipad, wel digitaal regelen, maar het gebruik van de digitale regeling van Amarra of een andere digitale muziekserver, boet toch een aanzienlijke hoeveelheid kwaliteit in. Gewoon handmatig bedienen dus en de muziekserver op maximale output laten staan, is mijn advies.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

2 thoughts on “Music First Audio Classic v2 pre-amp (deel 1)

 • Hallo Marco,

  Leuk verhaal maar wat je in de volgende zin schrijft (uit het stukje ‘Waarom gebruiken we een voorversterker’) klopt niet….
  “……… Een eindversterker ziet echter graag een hoge ingangsimpedantie aan de ingang.”
  Moet volgens mij zijn
  “……… Een eindversterker ziet graag een lage uitgangsimpedantie (van de bron) aan de ingang.”

  En eigenlijk is het, volgens mij, andersom, een uitgang ziet graag een 10 – 20 x hogere ingangsimpedantie om hoogafval te voorkomen.

  Vr. gr.

  Ronald Koridon.

  Beantwoorden
  • Hallo Ronald,
   Je hebt helemaal gelijk…dank voor je reactie.
   Ik ga de tekst aanpassen.

   vrg Marco

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.