Een prachtige monitor speaker met bijpassende subwoofer. Een heerlijk muzikaal stel! - Audio-Creative

Monitor Audio Gold GX50 en de Gold GXW-15 subwoofer

Conclusie

gx50.largeDe Monitor Audio GX50 set is een set die gezien en gehoord mag worden. Fraaie afwerking in luxe houtfineer of dito lak en gebruik van hoogwaardige luidsprekerunits maken de GX50 tot een eye-catcher in de luisterruimte. Klankmatig is de GX50 erg mooi. Uitgewogen geluidsbeeld zonder enige scherpte, maar wel met de mooie eigenschappen van een bandtweeter zoals finesse, sprankeling en detaillering. Afhankelijk van de akoestiek is een goede subwoofer aan te bevelen. Maar ook dit is een persoonlijke keuze.

De meegeleverde subwoofer Gold GX15 is in een woord: geweldig!
Ik heb nog nooit een subwoofer in huis gehad die zo eenvoudig in te regelen was en welke daarna zo’n fraai laag neerzet. Met de gebruiksvriendelijke DSP functies en de afstandsbediening is fine-tunen geen tijdrovende bezigheid meer die je pas kunt gaan doen wanneer een cursus akoestiek moet hebben gevolgd. Nee, dit is dit echt een ‘ must have‘ subwoofer voor mensen die zonder ‘gedoe’ een goede subwoofer in huis willen halen. Daarnaast ziet hij er ook nog eens erg mooi uit en zal in de meeste interieurs niet misstaan. Het is zo’n apparaat die je na de test weer gaat missen als hij is opgehaald……

Prijzen:

Monitor Audio Gold GX50:  625 euro per stuk
Monitor Audio Gold GX15:  2000 euro
De Gold GX50 en Gold GX15 zijn ook leverbaar in de kleur ebony tegen een meerprijs van 20%.

Monitor Audio Nederland
tel. 035-6295491

Meten

Dick van de Merwe
De impedantiecurve toon een wat grillig maar weinig kritisch landschap. Met name boven 2 kHz. Waarschijnlijk te danken aan wat correctienetwerkjes in het cross-over filter. De elektrische fase blijft ook netjes in de pas. Het laagste punt in de impedantiecurve ligt rond 200 Hz en maakt met 4,2 Ohm een vriendelijke belasting van de GX50. De poortresonantie ligt op 58 Hz. Het laagste punt tussen de ‘bassreflex’ typische impedantiebulten. Dat de behuizing stevig gebouwd is zien we aan de gladde lijnen waarop met heel goed observeren alleen rond 500 Hz iets van een minuscule resonantie te ontdekken is.
Met deze Monitor Audio Gold GX50 zal geen enkele fatsoenlijke versterker een aansturingprobleem hebben.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.