McIntosh is één van de grote pioniers in de audiobusiness. Vanaf de oprichting in 1949 was het doel om betere audioversterkers te bouwen. Het unity coupled principe voor de eindversterkers geldt nog steeds als uniek. - Audio-Creative

McIntosh MC275 eindversterker

Conclusie

Ik kan me zelf na deze eerste uitgebreide kennismaking met McIntosh apparatuur levendig voorstellen dat mensen echt McMinded worden. De apparaten zijn oerdegelijk gebouwd, het klinkt geweldig goed, er is een heerlijk gebruikscomfort en het raakt dank zij het karakteristieke tijdloze design niet snel over de houdbaarheidsdatum heen.  Een machtig fijne versterker deze MC275, een echte klasbak. Voor een prijs die helemaal in lijn is met de geboden kwaliteiten. Mooie techniek en een oorstrelende geluidskwaliteit. Ik kan niet veel anders dan het een warme aanbeveling geven om er eens kennis mee te gaan maken. Maar pas op: de kans dat je ook voor de McBijl gaat is niet gering…

MC275_opzij_ met_kooi

Importeur: New Transtec

www.transtec.nl

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

One thought on “McIntosh MC275 eindversterker

 • 07 mei 2015 om 23:31
  Permalink

  Een van mijn beste gehoormatige aankopen, is een set buizen monoblokken geweest. Deze zijn gebouwd volgens het hard-wired principe en authentiek gerestaureerd. Deze set heb ik gekocht, nadat ik in de gelegenheid was diverse soorten van versterking met elkaar te kunnen vergelijken. Ik heb moeten beloven, als ik ze ooit weg doe, ze weer terug te verkopen aan de verkoper. Maar ze zijn niet te koop!
  Ze brengen een soort van levendigheid en natuurlijkheid in de muziek, die ik bij solid-state nog nergens gehoord heb. Deze levendigheid komt vooral tot uiting in het o-zo-belangrijke middengebied, waarin zich juist de meeste informatie bevind.
  Zou deze levendigheid door het hard-wired fenomeen worden veroorzaakt?
  Wil

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.