De C2300 kan evenals de MC275 uitstekend in combinatie worden ingezet met zowel McIntosh als die van andere fabrikanten. - Audio-Creative

McIntosh C2300 voorversterker

Conclusie

Dat ik uitermate gecharmeerd ben geraakt van de McIntosh versterkers heb je waarschijnlijk al uit het verhaal over de MC275 eindversterker op kunnen maken. De C2300 is zo’n fijn apparaat in gebruik en klinkt daarbij zo goed dat ik deze voorversterker (ik heb ‘m twee keer voor langere periodes in huis gehad) steeds weer met gepaste tegenzin uit het audiorek haalde. Vinylgebruikers zullen net als ik de uitstekende phonovoorversterkers met de vele instelmogelijkheden kunnen waarderen. Hoe vaak vind je een RIAA voortrap van een dergelijk kaliber in een voorversterker ingebouwd? Niet zo vaak als we willen. De flexibel instelbare lijntrappen, het gebruikscomfort, het zijn slechts een paar van de mooie dingen die deze C2300 te bieden heeft. De oerdegelijke duurzame bouw en het schijnbaar tijdloze design zal er voor zorgen dat je jaren en jarenlang van dit apparaat kunt genieten. Het bedrag dat voor deze McIntosh moet worden neergelegd is, om het wat zuinig uit te drukken, bepaald niet gering, maar als alles op een rij wordt gezet acceptabel. Dit is geen audioapparaat dat je na een paar jaar achteloos weer inruilt. Dit is één van die witte raven waarmee probleemloos een langdurige relatie wordt aangegaan. In drie woorden samengevat: ‘een vorstelijk apparaat’.

McIntosch C2300 voorversterker: € 7.900,=

Importeur: New Transtec

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.