Klaudio KD-CLN-LP200 platenwasmachine

Aan de slag met de KLAudio platenwasmachine

Dan is het echt tijd geworden deze machine aan het werk te zetten. Stilstaan kost nu eenmaal geld….. en er zijn genoeg kandidaten in mijn vinylkast die een flinke wasbeurt nodig hebben. De werking van deze platenwasmachine is de simpelheid zelve. Aan de linkerkant is een draaiknop om de tijdsduur van de ultrasoon werking in te stellen. Dit kan in intervallen van 1 minuut met een maximum van 5 minuten. Ook het droogproces is in stappen van 1 minuut in te stellen. Met het plaatsen van de Lp in de Klaudio platenwasmachine wordt het programma automatisch gestart. Het water wordt in de Lp ruimte gepompt, waarna het ultrasoon proces start. Tijdens het ultrasoon reinigen wordt de vloeistof continu rondgepompt om het losgetrilde vuil mee te nemen. Als de reinigingstijd verstreken is wordt het water weer weggepompt en wordt de droger ingeschakeld. Ik heb de ervaring dat 3 minuten ultrasoon en 4 minuten drogen voor mij het beste werkt. Maar dat is afhankelijk van de Lp en de mate van vervuiling.

Brandschoon

Als de reiniging en het droogproces klaar is is de Lp direct gereed om te worden afgespeeld. Wel zo praktisch. De gewassen Lp ziet er na de wasbeurt op het oog als nieuw uit. Een fraaie zwart glimmende vinylschijf is het resultaat. Het water gaat overigens enorm lang mee. Ik heb echter na een 30 platen het water ververst. Misschien niet eens nodig maar gedestilleerd water is niet zo heel erg duur en als je ziet hoeveel rommel er na 30 Lp’s in het water drijft is dat volgens mij geen overbodige luxe.  

7” en 10” adapter

Voor wie veel 7” of 10” platen heeft is er een adapter optioneel leverbaar. Ik heb hem niet getest maar het is wel prettig dat die mogelijkheid bestaat.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 gedachten over “Klaudio KD-CLN-LP200 platenwasmachine

 • 17 juli 2017 om 13:51
  Permalink

  Misschien een leuk om uit te proberen met een plaat die gemist kan worden 🙂
  Droogijs reiniging. In ieder geval een stuk goedkoper als €5000,- en misschien nog wel beter ook (hoewel beter hier niet kan, dus dan maar goedkoper).

  http://skmdroogijs.com/?page_id=206

  Beantwoorden
  • 17 juli 2017 om 20:35
   Permalink

   Zo, dat is een spannende techniek om je vinyl te reinigen……maar dat het niet beter kan heb ik nooit beweerd. Wel dat dit de beste platenwasser is die ik zelf in huis heb gehad.

   Beantwoorden
 • 17 juli 2017 om 23:01
  Permalink

  Ik wil mijn pannen (met een soort antiaanbaklaag) zo een keer schoonmaken. De truc is dat de kristallen (CO2) bij het contact (warmte) in feite exploderen diep in de groef en daar de viezigheid uit de groef lanceren. Nooit geprobeerd, maar met fijne kristalen bevroren CO2 zou het moeten lukken.
  Of je daarna nog hoge tonen hebt blijft dan de verrassing 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *