Recensie

Isotek Titan, Nova en Aquarius netspanningfilters


Metingen

Isotek Aquarius filterresponsTot Tot 1 kHz worden signalen ongemoeid gelaten, daarboven begint de curve langzaam af te vallen tot -12 dB bij 20 kHz voor de 16 ampère uitgangen en -18 dB voor de 6 ampère aansluitdozen. Boven 40 kHz wordt het gaspedaal verder ingedrukt wat bij 200 kHz een verzwakking van stoorsignalen resp. van 61 en 75 dB oplevert. Kijk ook nog even naar de meting van de Nova. In vergelijk daarmee zijn de 16 ampère uitgangen wat minder effectief gefilterd maar de 6 ampère aansluitdozen bijna even goed. Dat zijn mooie resultaten die aangeven dat hoogfrequent stoorsignalen via het lichtnet nagenoeg kansloos zijn om de aangesloten audioapparatuur binnen te dringen om het beeld en geluid eventueel nadelig te beïnvloeden. Doordat de uitgangen ieder een eigen filtering hebben zullen aangesloten apparaten elkaar ook via het lichtnet onderling weinig negatief kunnen beïnvloeden.

Conclusie

Isotek heeft met de Aquarius weer een prima werkend lichtnetfilter gemaakt. Kijk daarnaast ook naar de duurzame oerdegelijke tot in de puntjes verzorgde bouwkwaliteit. Een Aquarius kan volgens mij probleemloos 25 jaar mee, en waarschijnlijk nog veel langer.

Het lichtnet zal in de toekomst echt niet vanzelf schoner, eerder nog meer vervuild raken, dat is bijna een zekerheid. De Titan en Nova zijn compromisarme high end lichtnetfilters met een prijskaartje dat veel mensen te gortig is, de Aquarius is een zeer aantrekkelijke lichtnetfilter dat veel kwaliteiten in huis heeft voor een veel sympathieker prijskaartje. Bovengemiddelde kwaliteit voor een goeie prijs. Isotek flikt het steeds weer…

Isotek Titan 2499,00 euro
Isotek Nova 3299,00 euro
Isotek Aquarius 1099,00 euro
Aquarius + High performance 20 A Wattgate IE aansluitkabel: 1250 euro
High Performance kabel los: 199 euro.

Importeur: Monitor Audio
www.monitoraudio.nl

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

One thought on “Isotek Titan, Nova en Aquarius netspanningfilters

  • Dit is ongeloofelijk duur!
    het werd tijd dat ze een goedkope versie maken hiervan.. ik heb goede speakers, maar door de sterke ruis op mijn stopcontacten kan ik er gewoon niet naar luisteren, om zot van te worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.