iFi Micro iPhono Phonoversterker

iFi Micro iPhono Phonoversterker

Epiloog

De iFi Micro iPhono voorversterker biedt heel veel waar voor zijn geld. Hoewel er zeker prima phonoversterkers onder 500 euro zijn te vinden ken ik eigenlijk geen naaste concurrenten in deze prijsklasse die zo veel werk van de schakeling maken als iFi hier heeft gedaan. Dat plaatst deze phonoversterker behoorlijk boven het gemiddelde maaiveld.

Het positieve gevoel overheerst dus wel heel duidelijk de in het bovenstaande verhaal aangehaalde punten met vraagtekens.

Een vinylliefhebber haalt met de iFi Micro iPhono niet minder dan een bovengemiddeld goede phonoversterker in huis, die je heel fijn van je zwarte goud kan laten genieten. Ik geeft het je te doen om in deze prijsklasse wat beters te vinden. De meeste concullega’s van iFi gebruiken (overigens heel begrijpelijk) opamps van de plank om de schakeling samen te stellen, puur om de kosten te drukken. iFi wenst zich zo te zien alleen met discrete elektronica in te laten. Dat vergt meer ontwikkeltijd en dat is naast een groter aantal elektronicacomponenten gewoon kostbaarder. Dat terwijl iedere cent gewoonlijk wordt omgedraaid om de kostprijs in de winkel zo laag mogelijk te kunnen houden. Alles bij elkaar opgeteld vind ik de iFi Micro iPhono een waardevolle onderscheidende aanwinst in zijn prijsklasse. Warm aanbevolen dus…

 

iFi Micro iPhono zijraanzicht

 

 

iFi Micro iPhono: 479 euro

Importeur: www.daluso-audio.nl

Fabrikant: http://ifi-audio.com

 

Hier is een link naar een uitgebreid en erg boeiend interview met Thorsten Loesch.

http://www.audiostream.com/content/qa-thorsten-loesch-amrifi

Voor wie er in geïnteresseerd is kun je hier meer details vinden over de verschillende RIAA correctiecurves.

http://en.wikipedia.org/wiki/RIAA_equalization

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

6 thoughts on “iFi Micro iPhono Phonoversterker

 • 27 mei 2015 om 11:44
  Permalink

  Dick,

  Dit is een heel duidelijk verhaal, waarbij de metingen er heel goed uitzien.
  Mijn vraag is: wat voor voeding wordt er gebruikt. De bekende Chinese wanddoos of moeten we weer een echte voeding zelf maken? Wel mis ik nog de nodige technische gegevens, zoals we gewend zijn van de fabrikant. Of is dit toch teveel gevraagd voor deze lage prijs. Een vriend van me heeft deze iPhono in gebruik en is laaiend enthousiast. Dus wie weet??
  Doorgaan met goede artikelen schrijven. Kunnen op de stapel in de lade!!

  vr.gr.
  Ben van Druten

  Beantwoorden
 • 29 mei 2015 om 16:58
  Permalink

  Hallo Dick,
  Mooie recensie en verdieping van de materie. Je verhaal heeft mij een veel beter beeld gegeven wat er in dit wereldje speelt en hoe dit wordt vertaald uit de metingen. Zeer leerzaam en oh wat een fraai stukje techniek. Maarrrr….. ik zie enorm ongeduldig uit naar je recensie van de iFi Micro iDSD. Kan gewoon niet wachten want heb deze DAC heel hoog op mijn verlanglijstje staan. Groetjes, René

  Beantwoorden
 • 05 december 2015 om 22:45
  Permalink

  Hoi Dick,

  Wat een fijne recensie om te lezen. ik heb “dit wonderdoosje” nu 2 dagen in huis en het is volop genieten.

  ik heb 2 vragen:
  “Denk er wel aan dat de bekabeling tussen element in de platenspeler en versterker zelf ook een capaciteit heeft, die je bij de ingestelde capaciteit op moet tellen.”
  hoe kan ik er achter komen hoeveel ik erbij moet optellen? is dit te meten? of ergens in de spec. te vinden?

  en wat wordt er bedoeld met Headroom bij de +6db instelling.

  Alvast bedankt.
  Groetjes,
  Frans

  Beantwoorden
  • 06 december 2015 om 01:07
   Permalink

   De kabelcapaciteit staat meestal niet in de specs van de platenspeler. Bij een losse kabel zou het wel gespecificeerd moeten zijn. Maar ultrakritisch is het ook weer niet.

   Als je de 6 dB extra gain inschakelt is de headroom ook 6 dB lager en loop je bij een element dat relatief veel spanning afgeeft de kans dat de spanning gaat clippen.

   Beantwoorden
 • 05 augustus 2016 om 17:08
  Permalink

  Hallo Dick,
  heb deze phono versterker onlangs aangeschaft. Bij maximaal volume van de gebruikte eindversterker was een zeer lichte brom waarneembaar.
  Het geheel voorzien van een sqeeze box voeding, afgeregeld op 9 volt en ziedaar de brom was verdwenen.

  groet Jur

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.