De Heil AMT Aulos Bookshelf is een op het eerste gezicht een normale monitorluidspreker. Maar schijn bedriegt. - Audio-Creative

Heil AMT Aulos Bookshelf

Conclusie

De Heil AMT Aulos  Bookshelf is een erg fijne luidspreker. Met name bij kleinere bezettingen en klein klassiek werk, excelleert de Heil AMT Aulus bookshelf luidspreker. Het geluidsbeeld is precies en met veel detail en ruimtelijke informatie, zonder enige scherpte. Dat maakt de Heil A.M.T. Aulus Bookshelf een echte ‘luisterluidspreker’. En dat laatste is een echte kwaliteit.Heil AMT Aulos monitor luidspreker
De afwerking is prima en ook de constructie is van goede kwaliteit.
Met een kleine buizenversterker voelt deze Heil AMT Aulos Bookshelf zich wat minder op zijn gemak, maar combineer deze Aulos Bookshelf met een transistorversterker uit een goed huis, of een wat hoger vermogen buizenversterker, dan is succes verzekerd.

Prijs Heil AMT Aulos Bookshelf: 1199 euro per stuk

Voor meer informatie kun je bij de importeur van Heil tercht: AVtunes

Heil AMT Aulos Bookshelf meetrapport

De impedantie van de AMT Aulos duikt dieper weg dan verwacht. Een ruim plateau rond 150 Hz. dipt net onder 3 Ohm. Een stevige versterker lijkt hier het meest op zijn plaats, wil je deze luidspreker op zijn volle potentie willen beluisteren. Boven 3 kHz zien we een nagenoeg vlakke curve, te danken aan de Heil AMT mid/hoog unit, die van nature een bijna Ohmse impedantie heeft. Wel weer onder de 4 Ohm lijn, maar hier is het minder kritisch.Heil AMT Aulos Bookshelf
Het elektrische fasegedrag laat gelukkig geen grote fasehoeken zien op de kritische punten waar de impedantie op zijn laagst is.
De poort is afgestemd op 44 Hz, af te leiden aan het dal tussen de karakteristieke dubbele bulten van een reflexsysteem. Er zijn nauwelijks sporen van kastresonanties te vinden.
De Heil Aulos Bookshelf zal echt goed tot zijn recht komen als de versterker waarop ‘ie wordt aangesloten met zorg wordt gekozen.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

2 gedachten over “Heil AMT Aulos Bookshelf

 • 13 november 2013 om 11:31
  Permalink

  Goedemorgen Marco,

  Ik onderschrijf je verhaal van de mooie AMT tweeter.
  grenzeloos gedetailleerd zonder enige scherpte.

  Ik speel met een Xanadu DS17 die een Mundorf AMT heeft.

  Misschien leuk om eens een verhaal te schrijven over dit mooie Nederlandse merk.

  met vriendelijke groet, Leo Heijmans

  Beantwoorden
  • 13 november 2013 om 14:11
   Permalink

   Ha Leo,

   Dat willen we ook best graag, maar Xanadu is steeds meer ‘underground’ gaan werken en doet weinig aan publiciteit. Dat Age al heel veel jaren mooie luidsprekersystemen bouwt staat echter als een huis boven water!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.