De Heil AMT Aulos Bookshelf is een op het eerste gezicht een normale monitorluidspreker. Maar schijn bedriegt. - Audio-Creative

Heil AMT Aulos Bookshelf

De binnenzijde van de Heil AMT Aulos Bookshelf

Als ik de kast open maak door de woofer van zijn plek te lichten, zien we een uitstekende constructiekwaliteit. En…bij Heil wordt ook gedacht aan de kwaliteit van de niet zichtbare componenten.Heil AMT Aulos monitor luidsprekertd124-1

 

 

 

 

 

De luidsprekerkabels zitten netjes gesoldeerd aan de aansluitlippen van de luidsprekerunit. En zo hoort het. In mijn review van de Elac FS248 heb ik mijn afkeer, over het gebruik van ijzeren stekertjes aan de luidsprekeraansluitingen,  niet onder stoelen of banken geschoven. Bij producten in deze prijsklasse mag je gewoon verwachten en zelfs eisen, dat er gebruik wordt gemaakt van goede componenten en materialen, ook als ze aan het oog onttrokken zijn. Dat is bij deze Heil AMT geen issue. Chapeau!
Aan de onderzijde vinden we een stevig bodemplateau, welke met een aantal inbusbouten is bevestigd. Na verwijderen van deze schroeven komt het plateau los en is het filter bereikbaar.

Het Filter van de Heil AMT Aulos Bookshelf

Heil AMT Aulos monitor luidspreker onderzijdeHet filter is netjes overzichtelijk opgebouwd en voorzien van fatsoenlijke componenten van  het merk Bennic. Niet de meest kostbare (lucht)spoelen en (bipolaire) condensatoren, maar dat hoeft klankmatig geen probleem te zijn. Het is toch de combinatie van de onderdelen die de uiteindelijke klank bepaald. ook hier is alles netjes gesoldeerd en ‘hard-wired’. Gelukkig geen goedkope printplaatjes, die ik wel vaker zie in luidsprekers. Heil AMT Aulos monitor luidspreker filterHeil AMT Aulos monitor luidspreker filterHet nadeel van printplaten is dat de printbanen na verloop van tijd vaak gaan corroderen. Een hard-wired constructie, zoals in deze Heil A.M.T. Aulos Bookshelf luidspreker, gaat zeer lang mee.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

2 gedachten over “Heil AMT Aulos Bookshelf

 • 13 november 2013 om 11:31
  Permalink

  Goedemorgen Marco,

  Ik onderschrijf je verhaal van de mooie AMT tweeter.
  grenzeloos gedetailleerd zonder enige scherpte.

  Ik speel met een Xanadu DS17 die een Mundorf AMT heeft.

  Misschien leuk om eens een verhaal te schrijven over dit mooie Nederlandse merk.

  met vriendelijke groet, Leo Heijmans

  Beantwoorden
  • 13 november 2013 om 14:11
   Permalink

   Ha Leo,

   Dat willen we ook best graag, maar Xanadu is steeds meer ‘underground’ gaan werken en doet weinig aan publiciteit. Dat Age al heel veel jaren mooie luidsprekersystemen bouwt staat echter als een huis boven water!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.