Heed Obelisk Si

De geest uit de fles

Heed Obelisk XiHeed Obelisk SiAls ik de versterker open schroef en het deksel verwijder, zie ik een overzichtelijke en net opgebouwde versterker. Je kunt ook direct ruiken dat er ergens componenten uit China zijn gebruikt, Er zit een zekere, typische geur aan, die altijd ruik als ik een product ontleed, die voor een deel of geheel uit China komt. Bij navraag blijkt echter dat de meeste componenten  in Europa worden vervaardigd. De componenten zijn allemaal van eenvoudige maar prima kwaliteit.
Wat wel opvalt is de zeer kleine voedingstransformator, voor deze geïntegreerde versterker. Naast de geïntegreerde versterker heeft Heed  ook een optionele voedingsmodule voor de Obelisk ontwikkeld, de Obelisk X2

De Obelisk X2 voeding

Heed Obelisk X2Tja, daarover hoef je niet veel woorden over vuil te maken. De kast is nagenoeg leeg. deze voeding is niets anders dan een forse ringkerntrafo en een kleine pcb voorzien van een klein aantal componenten, plus een viertal stevige condensatoren voor de afvlakking. Simpel maar netjes opgebouwd. De extra power wordt via een speciale kabel met dito stekker overgebracht naar de geïntegreerde versterker.
Wanneer de versterker aan de separate voeding is aangesloten, wordt de eindversterker via deze weg van stroom voorzien. De voorversterker krijgt zijn eigen voeding door de kleinere ringkern transformator in de geïntegreerde versterker. Zo is wel mooi de voeding van de voor- en eindversterker gescheiden.

 Save as PDF

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

2 thoughts on “Heed Obelisk Si

 • 05 juli 2014 om 16:13
  Permalink

  Beste Marco
  Ik speel met de heed versterker en ik zou willen weten welke aansluiting voor m’n luidspreker kabels het beste kan gebruiken want niet alles past erin ik speel nu met blote kabel en zou ze dus willen aansluiten met bananen of wbt stekker .Maar wat is de juiste manier ik zou graag een reactie horen van u alvast bedankt.

  Mvg,

  Danny verlinden

  Beantwoorden
  • 07 juli 2014 om 09:43
   Permalink

   Hallo Danny,
   Er is niet echt een ‘juiste manier. Wel belangrijk is dat je een goed en stevig klemcontact hebt tussen draad en versterker. Een goede spade of een banaan is beide prima.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.