LuidsprekersRecensie

Guru QM10Two monitor luidspreker

Conclusie

5_400px1Een prima luidspreker is deze Guru QM10. Mooi in balans en eigenlijk nooit aanwezig en dat is een compliment voor een luidspreker.  Het hoog en midden is mooi en gedetailleerd en ook hier hoor je de handtekening van Ingvar Öhman, zoals ik die heb ervaren in de vorige test met de grotere Guru QM60.

Voor mensen die alleen ‘kleine’ muziek luisteren is een combinatie met een mooie laagvermogen buizenversterker, zoals een 300B, een perfecte keuze.
Is je muzieksmaak wat steviger of is je muziekkeuze breed, kies dan voor een versterker die wat meer reserves heeft. De door mij gebruikte Exposure 3010s2 is klankmatig een perfecte match. Maar ook de Triodedick MonoBill II, zoals ik hierboven al beschreef,  zou een prima keuze kunnen zijn. Deze kleine luidspreker is niet echt veeleisend en neemt al snel genoegen met de geboden eindversterking.

Kritiek

Een beetje kritiek is hier nog wel even op zijn plaats. De plaatsing van de Guru QM10Two is zeker bepalend voor de geluidsweergave. De luidspreker en dus ook de filtering is afgestemd voor geluidsweergave met plaatsing dicht tegen de achterwand. Dat was bij de Guru QM60 ook het geval, echter het absolute luisterverschil in plaatsing was daar iets minder groot en minder kritisch. De Guru QM10Two is hier minder vergevend in.
Natuurlijk klinkt de Guru QM10Two op stands prima, echter tegen de achterwand komt de luidspreker net wat meer tot leven en wordt je ook nog eens beloond met een prachtig diep laag. Een andere plek kan dus wel, maar dan is wat experimenteren op zijn plaats, want elke luisterruimte is natuurlijk weer anders.

meer informatie: Guru Audio Benelux

prijs Guru QM10: € 1995,00
prijs Guru plexistands: € 595,00

Andere apparatuur in de huis/luisterkamers
Luidsprekers: Klipschorn AK4, Acoustic Energy Aegis One, Canton Plus S, Tannoy Saturn S15 subwoofer, Linkwitz Orion open baffle, Audiostatic ES100, Boston Acoustics A25
Versterking: TD Ceasar II 300B eindversterker en Cleo 6 voorversterker, TD PhonoDude MK.3, UcD-400HG stereo eindversterker, Exposure 3010s2 pre, Exposure 3010s2 monoblokken, Exposure MM phono board, NAD T747 receiver, Yaquin MM buizen phonoversterker
Bronnen:  Imac muziek pc, M2tech HiFace USB-SPDIF converter, Musical Fidelity M1-DAC, Marantz CD67 MK2 CD-speler, Humax iHDR-5050c HDD recorder, Sony BDP-S470 Blu-ray speler, Acoustic Signature Manfred draaitafel, MB Schroeder reference arm, Ortofon MC20 Supreme element en Ortofon T-20 step-up trafo.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “Guru QM10Two monitor luidspreker

  • Not new, but Le Noise by Neil Young is great. Just voice + guitars w/ varying levels of distortion. Sounds fresher than it has any right to.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.