LuidsprekersRecensie

Guru QM10Two monitor luidspreker

Een Guru voor de Exposure 3010s2

Exposure 3010s2Dan is het tijd voor een goede transistorversterker. Ik heb al weer een paar jaar een mooie set Exposure versterkers staan. De Exposure 3010s2 voor en eindversterkers. Deze set is inmiddels een echte transistor referentie aan het worden. Ik mag deze set graag beluisteren en hij staat dan ook als tweede luisterset opgesteld bij mij op zolder. Tja, een man moet toch wat…

De Exposure 3010s2 is een veelzijdige versterker en kan ook speakers aansturen met een lastig impedantieverloop.  Ze hebben wel even tijd nodig om op dreef te komen. Mijn advies is om deze versterkers gewoon aan te laten staan. In rust verbruiken de Exposure versterkers nauwelijks stroom.

Power en Push

De Exposure 3010s2 combinatie met de Guru QM10 is boven verwachting goed. Veel meer power, attack en ‘push’ in de muziek dan de veel subtielere 300B versterker. Nu klinkt Steve vet en aanwezig. Ik heb even de live track van 3 on stage gedraaid en dat is heerlijk genieten op een mooie combinatie als deze.
Het schuiven van de slide op de snaar van de Diddley Bow is deel van de muziek en geeft een extra dimensie mee. Als je de beelden ernaast meekijkt, is het heerlijk genieten en ben je er toch een klein beetje bij, daar op Pinkpop.

En dan is er rust

Jazz That's Soulfully BlueNa deze stevige, lekkere old school country blues, is het tijd om even tot rust te komen.
En wel met een mooie jazz compilatie. Ik ben normaal helemaal niet zo’n grote jazz fan. Echter is ‘Jazz That’s Soulfully Blue’  een album dat wel lekker in klinkt in mijn oren. Maar ik moet er wel voor in de stemming zijn.
Een beetje zondag-morgen-plaat….. Jazz met een vleugje soul.

‘Jazz That’s Soulfully Blue’ (High Note, HCD 6013) is een compilatie SACD met nummers van diverse artiesten. En dat klinkt op deze Guru QM10Two helemaal niet verkeerd. Lekker achterover, ogen dicht en genieten. Voor je het in de gaten hebt is het album weer voorbij en is het tijd voor wat audioklussen…..

Op stand

guru op standsDe meegeleverde plexiglas stands vind ik, met een hoogte van 60 centimeter, toch een beetje aan de lage kant. Ik heb nog wat andere stands staan o.a. van Solid Tech, die net een tikkie hoger zijn. Zo’n 68 cm. maximale hoogte. En dat vind ik toch een betere keuze in mijn luisterruimte. Let wel op dat je de Guru QM10Two op de softpads plaatst en niet op de manier zoals hiernaast is afgebeeld. Dit kan een grote invloed hebben op het uiteindelijke geluidsresultaat.

Het geluid is net wat meer in balans en geeft meer ruimte aan de muziek. De luidspreker is dan in mijn situatie ook netjes op oorhoogte.  Maar ook dit is natuurlijk een geheel persoonlijke keuze. Gewoon uitproberen dus.
En laten we eerlijk zijn, op deze Sound Creations Opus stands  zien ze er ook best wel stoer uit.

Klankmatig weet ik niet of er veel verschil zit in diverse soorten en merken stands. Dat heb ik nog niet echt uitgezocht of ondervonden. Als ik de reviews van de diverse leveranciers mag geloven is dat wel zo. Maar of dit echt zo is.
Misschien iets voor de toekomst om nog eens te onderzoeken. In ieder geval is er keuze genoeg en voor de gevraagde 595 euro voor een set plexistands van Guru zijn er zeker genoeg concurrerende stands te vinden.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “Guru QM10Two monitor luidspreker

  • Not new, but Le Noise by Neil Young is great. Just voice + guitars w/ varying levels of distortion. Sounds fresher than it has any right to.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.