LuidsprekersRecensie

Guru QM10Two monitor luidspreker

Een Guru voor de Triodedick Ceasar II

Deze machtige buizenbak heeft geen enkele moeite met deze kleine Guru QM10. Het zal menig gebruiker van een goede 300B versterker overigens opvallen hoe makkelijk je de meeste luidsprekers kunt aansturen met een mooie stabiele buisversterker.
Het hoog is precies en gedetailleerd. Het laag sluit naadloos aan het middengebied aan.

Ceasar-II-schuinbovenaanzichtMet name met klein muziekwerk hoor je hier direct de kwaliteit van de mooie 300B versterker. Veel ruimte rond de instrumenten en het geheel geeft een ‘luchtig’ en een plastisch muziekbeeld. Dat maakt een 300B versterker nu zo bijzonder.
Ideaal dus voor mooie kleine ensembles, zoals kamermuziek en muziek die het voornamelijk moet doen met ‘houtige’ muziekinstrumenten. Erg mooi.
Wil je meer weten over deze topversterker, lees dan het hier bouwverslag van Dick.

Seasick Steve op Pinkpop 2012

Dan MagnussonTja, dat was een verrassing. Wat een grandioos optreden was dat en dat met twee man op de main stage. Steve wordt begeleidt door een oude drummende tovenaar, Dan Magnusson, die zo uit Lord of the Rings zou kunnen komen. Maar wat een goede drummer is die man. En wat sloeg hij de longen uit zijn lijf om Steve te volgen.
Mooi om te zien is dat er continu oogcontact was tussen beide mannen. Af en toe hoopte ik dat er een fles zuurstof in de buurt zou staan.
Maar gelukkig was een fles wijn voldoende om beide knarren op de been te houden. Heerlijk die twee ‘oude’ rockende mannen. En ja, wat is oud, als je dit na je zeventigste nog kunt doen en zoveel jongen mensen kunt bewegen, dan blijf je forever young.

Wil je nog wat meer lezen over Seasick Steve en het avontuur op Pinkpop 2012, dan kun je het hier verder lezen

Te gladjes

Walkin manIk heb het studioalbum van Seasick Steve  ‘Walkin Man’ thuis staan. Een soort best-off album. Ik moet bekennen dat ik hier wel de ‘magic’ mis van het live gebeuren. Het is in de studio allemaal net te netjes en te mooi gedaan. Als ik de reacties mag geloven die zijn geplaatst op het Seasick Steve gaat los op Pinkpop artikel, zijn er een aantal albums die wel erg goed zijn. Die moet ik binnenkort maar eens gaan beluisteren.

Een versterker met ballen

De combinatie met de Triodedick Ceasar 300B buizenversterker en de Guru QM10 vind ik voor deze muziek ook minder geschikt. Het is net de gladjes en te smooth. Geen ballen, zeg maar. Deze muziek moet je kunnen ervaren en voelen.

Monobill IIOp het moment van recensie heb ik tevens de Triodedick Monobill II te logeren. Deze versterker is een push pull versterker gebaseerd op een tweetal KT88 buizen per kanaal. Goed voor een stevig uitgangsvermogen.
Hiermee haal je de kracht van een solid state en de lekkere plastische klank van een goede buisversterker in huis.
Direct merk je dat de Guru QM10Two een speelbal is voor deze krachtpatser. Met twee vingers in zijn neus stuur je deze kleine luidspreker aan. Een prima combinatie dus.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

One thought on “Guru QM10Two monitor luidspreker

  • Not new, but Le Noise by Neil Young is great. Just voice + guitars w/ varying levels of distortion. Sounds fresher than it has any right to.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.