LuidsprekersRecensie

Elipson Planet L luidsprekersysteem

Conclusie

Prachtig dat Elipson weer helemaal terug is. De Planet L is een dijk van een speakersysteem dat én goed klinkt én er super uitziet. De gebruikte materialen zijn hoogwaardig, de afwerking van een hoog niveau. De prijs die hier voor gevraagd wordt is ronduit sympathiek. Zet je schroom opzij en de Elipson Planet L op je ‘nog te gaan luisteren’ lijstje. Deze bijzondere speaker verdient het. Het paartje dat ik hier besproken heb is in ieder geval nooit meer weg gegaan… Zeer warm aanbevolen!

Elipson Planet L hangen en staan

 

 

Elipson Planet L prijs: 699,00 euro (paar)
Planet L stands : 199,00 euro (paar)
Importeur: www.avtunes.nl

Andere apparatuur in de huis/luisterkamers in gebruik:
Luidsprekers: Akloon, B&W PV1 subwoofer, Elipson Planet L.

Versterkers: TD Classic Three voorversterker, Cleo 6 voorversterker, Ceasar II 300B SE, MonoBill Classic KT120. Eindversterker met Hypex UCD400.

Bronnen: Muziek-PC met M2Tech EVO USB-SPDIF converter, Sonos ZP90 players, Audio Aero Prima da-converter, Metrum MiniDAC Octave, Mytek DSD DAC, Cambridge DacMagic Plus, Musical Fidelity V-DAC II, Arcam rDAC. Michell Gyrodek, Technics SL-150, SME 3009, Technics SL1300, Thorens TD160, Chord Phonoamp.

Bekabeling: Siltech Classic 110, Crystal Piccolo, TD silver interlinks. Siltech Classic 110, Supra 2.5 Classic LS kabel . Wireworld Gold Starlight 5, Siltech Stockholm Bullet, Apogee Wyde-eye SPDIF kabels. Siltech SPX-30, Harmonix XDC-2, Harmonic Technology, Isotek Optimum lichtnetkabels, Audioquest Carbon, Transparant Performance en Wireworld Ultraviolet USB kabels. Isotek Titan Netconditioner.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

2 thoughts on “Elipson Planet L luidsprekersysteem

  • Blijft een mooi artikel vor de Planet L van Elipson! En de aanpassing naar de website en de aanvulling zijn ook goed meegenomen zie ik. Top! Zal het ook toevoegen aan mijn website.

    Groeten,

    Edwin

    Beantwoorden
  • Een terecht positief artikel van Dick van de Merwe over de Planet L van Elipson. Je kunt ‘zien’ dat de speaker aan een zeer serieuze test is onderworpen en dat maakt het extra interessant voor de lezer. De Planet L is letterlijk en figuurlijk een zeer fraaie allround luidspreker om te zien en te horen. De Planet M is de kleine uitvoering en is wel een satelliet systeem, gecombineerd met de Planet Sub een onopvallend goed systeem.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.