DIMD PP10 geïntegreerde versterker

DIMD PP10 geïntegreerde versterkerMetingen

De versterker is ook op de meetbank geweest. Ik meet 10,4 watt in een 8 Ohm belasting en het 1% THD+n omslagpunt. In 4 Ohm is er maximaal 6,4 watt beschikbaar. De vervorming is voor een buisversterker als de DIMP mooi laag met 0,11% bij 1 watt in 8 Ohm en 0,54% bij 10 watt in 8 Ohm.

DIMD PP10 stereo versterker - FFT THD n residu 1 watt in 8 Ohm

DIMD PP10 stereo versterker - THD vs Frequentie 0,5, 1,5 en 10 wattDe frequentierespons laat het -3 dB punt in het hoog bij pakweg 60 kHz zien. Er zijn opvallend weinig resonantieverschijnselen van de uitgangstransformator terug te vinden. Ook heeft de stand van de volumeregelaar nihil effect op de frequentiecurve in het hoog.DIMD PP10 stereo versterker - frequentierespons 1

Ook nog even luisteren

Ik kan het natuurlijk niet laten om nog een paar dagen met de DIMD versterker in het audiorek te luisteren. En dat geeft maar heel weinig reden tot klagen, integendeel….Ook nu weer laat deze kleine versterker een kamervullend geluid horen. Het blijkt weer een keer hoe weinig uitgangsvermogen daar voor nodig is, als de luidsprekers tenminste geen stroomzuigende belasting voor een versterker vormt. Ik kan bovenstaande luisterervaringen van René helemaal onderschrijven. Een klein juweeltje van een versterker. Niet goedkoop, wel goed en gebouwd voor een heel lang dienend leven. Audio Creative hornsystem

Ook boeiend is de DIMD PP10 op het nieuwe 100+ dB gevoelige hoornluidsprekersystemen bij Marco. Nog in de protofase, maar al zo ongelooflijk mooi. Dat dit samen met de DIMD PP10 helemaal een ‘match from heaven’ vormt is het intrappen van een open deur. Hiermee kun je zelfs met een gerust hart headbangen. Marco was ook heel goed te spreken over de DIMD PP10.

DIMD PP10 3.250 Euro incl. BTW

Fabrikant: DIMD AUDIO
Adres: 16 Bruninieku street, Riga, LV-1001, Latvia
Telefoon: +37129167387
E-mail: info@dimd.eu
Web: www.dimd.eu

Technische details van fabrikant:
Instelling: Klasse AB
Topologie: Push-Pull, UL
Uitgangsbuizen: 4 x EL84
Stuurbuizen: 2 x ECC83
Nominale luidspreker impedantie: 6 or 8 Ohm
Maximaal vermogen: 2 x 10 Watt
Ingangen: 4 RCA
Ingangsgevoeligheid: 420 mV
THD @ 1W (1kHz): < 0.1 %
THD @ 10W (1kHz): < 0.3 %
Frequentie bereik(+0/-0.5 dB): 20 – 20 000 Hz
Vermogensbandbreedte (+0/-3.0 dB): 10 – 40 000 Hz
Dynamisch bereik: 90 dB
Overspraak @ 1W: -65 dB
Uitgangsimpedantie @ 1W: 2.8 Ohm
Totale negatieve feedback: 6 dB
Stroomverbruik: 100 W
Afmetingen: 430 x 159 x 280 mm
Gewicht: 9 kg

DIMD PP10 versterker front (4)

René van Es

René van Es is een muziek- en audioliefhebber in hart en nieren. Ooit besmet geraakt op 12-jarige leeftijd met het virus kan hij het niet laten om zijn ervaringen te delen via papier en on-line media. Na een aantal zelfbouw projecten in het verleden is voor hem de nadruk meer en meer komen te liggen op kant-en-klare producten.

3 gedachten over “DIMD PP10 geïntegreerde versterker

 • 14 december 2016 om 00:58
  Permalink

  Hallo, als ik een nieuwe EL84 zie, heeft ’t mijn aandacht. Reden, na vrijwel elk buizenontwerp te hebben gehad, blijkt een EL84 versterker mijn favoriete buis. Ik vind ’t een snoepje. Maar zo ver ik kan zien, niets nieuws onder de zon. Maar toch even gegoogled, prijskaartje, € 3300,–. Het kan niet anders, of het leeuwendeel hetgeen je betaald, zit in ’t ontwerp. Jammer, want ik bezit speakers die naadloos aansluiten op deze vesterker. Impulse vloerstaanders, afgevuld met de silverline van Audio Note units en crossover. Ik heb ze al bijna 20 jaar. Toch maar verder met mijn subliem gebouwde SE EL84.

  Beantwoorden
 • 01 maart 2017 om 13:25
  Permalink

  ” Tweemaal 10Watt zal nooit de power leveren die…” Dat ligt helemaal aan de weergevers die je er op aansluit. Zelfs die Audiovectors zitten qua rendement en ‘buizenvriendelijkheid’ zo’n beetje aan de ‘onderkant’ van wat je met een dergelijke configuratie kan/wil aansturen, maar dat wil per se zeggen dat de versterker an sich vooral geschikt is voor het lichte, lieve, vriendelijke werk – dat is een gevolg van de combinatie van versterker, luidspreker en waarschijnlijk ook de ruimte waarin een en ander zich afspeelt. Het is jammer dat je deze versterker niet hebt kunnen uitproberen aan een hoornsysteem o.i.d. met > 100 dB rendement (en eventueel een actief aangestuurd (sub)laag). In mijn thuissituratie bijvoorbeeld is er qua kracht, controle, dynamiek geen verschil vast te stellen tussen een versterker van 3 Watt met een relatief bescheiden dempingsfactor en een van 400 Watt in klasse D – sterker nog, Rammstein en The Prodigy klonken nooit overtuigender dan met die eerste (en de bovenburen kwamen sowieso sneller aan de deur kloppen dan mij lief is).

  Aan de andere kant moest ik in de dagen met mijn single ended EL 34 Audion Sterling versterker al vaststellen dat echt passende luidsprekers, die het beste uit een dergelijk apparaat halen, in een overeenkomstige prijsklasse dun zijn gezaaid – tenzij je je eisen aan bandbreedte en tonale balans een stuk terugschroeft en voor bijvoorbeeld een relatief kleine breedbander gaat – en dan komen we weer bij dezelfde beperkingen qua muzikaal repertoire uit…

  Blijft bij mij wel de vraag waarom de EL84s in push-pull staan terwijl dat er qua vermogen en uitgangsimpedantie niet echt uitkomt… Vermoed dat een Audio Note Oto SE het op die punten zeker niet slechter doet.

  Beantwoorden
  • 21 juni 2017 om 11:44
   Permalink

   Niet zonder interesse las ik je relaas. Het is juis wat je schrijft. Ik houd ’t kort, ik ken de Audio Note OTO se goed. 2x buizen opgesteld als SE, houdt in, een lastige opgave. Alles valt of staat nu eenmaal met de speaker. Ik ken ook het principe van de Audi Note speaker redelijkerwijze, en ’t is niet verkeerd. Nu is het zo en dat geldt voor een ieder, je mot een zekere fundementele kennis van electronica hebben, wil je er alles vatten en die heb ik. Er zijn zoveel EL84 balans verstekers ooit gebouwd, gelijk de laatste descenia SE’s. Het antwoord blijft liggen, zo als je aangeeft, de speaker. Als die rond de 95db ligt en een vriendelijk impedantie verloop heeft, gaat de wereld meer open, vergeleken met een 300b, El34, Kt88. En ligt de weg open naar de 45 bui en 2A3. Het verschil met de AN speakers in mijn geval, ik hang TL kasten aan. Het feit dat ik deze met Audio Note units heb uitgerust, daar vind je ’t andwoord op je relaas! Groet, Dick

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.