De Kemp SR plug en QA plug

De wondere wereld van Ronald Kemp

Zo zou je het bedrijf en de producten van Kemp Elektroniks het beste kunnen noemen.
Ronald Kemp is met zijn ‘out of the box’  producten dan ook een buitenbeentje in de audiobranch.

Kemp SR plugHet productenpakket van Kemp Elektroniks bestaat voornamelijk uit apparatuur om het geluid van de muziekketen te verbeteren. Door de storende frequenties om ons heen en op ons lichtnet wordt het geluid dermate verstoort, dat daardoor de uiteindelijke muziekbeleving duidelijk negatief wordt beïnvloed. Je moet dan denken aan hoogfrequente straling door mobiele telefonie en UMTS masten. Maar onderschat ook je Wi-Fi en DECT telefoon niet.

Door de juiste producten in te zetten, kunnen de negatieve effecten van deze ongewenste resonanties op het geluidsbeeld, worden verminderd. Naast de Kemp SR plug en de Kemp QA plug die wij getest hebben heeft Kemp Elektroniks ook netkabels, audio/video kabels en diverse andere mogelijkheden om uw stroomnetwerk te verbeteren.
Dick en ik hebben allebei de Kemp SR plug en de QA plug al geruime tijd in huis. Hoog tijd om daar eens iets zinnigs over te zeggen.

Over energie en energieoverdracht

muzikale energieIedereen heeft er wel eens iets over gehoord. We weten echter nog te weinig over deze materie om er werkelijk iets concreets over te zeggen. Ook ik heb niet de kennis om dit precies uit te leggen, maar ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd in de werking van non verbale energieoverdracht bij mens en dier. Muziek luisteren en muziek ervaren heeft alles te maken met energie en energieoverdracht.
Waarom raken we ontroerd door een bepaald muziekstuk. Is het puur de muziek of spelen er andere processen een rol?

Mensen als Nicola Tesla en Albert Einstein hebben de basis gelegd voor een andere kijk op energieoverdracht en gelukkig zorgen snelle ontwikkelingen in de wetenschap voor steeds meer nieuwe inzichten op dit gebied. Ik vind het echter te kort door de bocht om de werking van een dergelijk product af te doen voor zweverigheid of nonsens, zoals op vele fora veelvuldig wordt gepredikt. Vaak door lieden die een dergelijk product nog nooit in handen hebben gehad, laat staan naar geluisterd hebben. De werking van deze Kemp producten zijn wel degelijk gestoeld op techniek.
Kort door de bocht kun je zeggen, dat alles op deze aarde een trilling of frequentie heeft. Aangezien alles met elkaar verbonden is hebben de aanwezige trillingen dus ook invloed op elkaar.

Verstoorde muziekbeleving

Maar wat heeft dit nu met muziekbeleving te maken?
Als je het bovenstaande aanneemt kun je je voorstellen dat bepaalde frequenties een storende invloed kunnen hebben op de ‘schone’ frequenties die we graag willen horen. De al eerder genoemde straling van mobiele telefoons, Wi-fi en electromagnetische vervuiling van ons stroomnetwerk, om er een paar te noemen, kunnen wel degelijk ons muziekplezier verstoren.
Bekend is, dat In ons hoorbare klankenspectrum ‘even’ harmonische trillingen een positieve invloed en een ‘oneven’ harmonische trilling een verstoring geven op onze geluidservaring. Maar dit gebeurt mogelijk niet alleen in het hoorbare gebied. Ook buiten het hoorbare gebied worden we beïnvloed door allerlei ‘niet harmonischen’ die meer op energetisch of gevoelsniveau werken.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

6 thoughts on “De Kemp SR plug en QA plug

 • 28 december 2012 om 22:15
  Permalink

  korte en wellicht standaard reactie op dit soort spullen: dubbelblind testen?

  Beantwoorden
 • 02 januari 2013 om 01:03
  Permalink

  Sinds de start van Audio Creative ben ik een geregeld bezoeker van jullie site. En complimenten voor jullie site! Echter, ik hoop niet dat er teveel van dit soort hocus spocus producten op jullie site terecht komen. Nicola Tesla was een briljant uitvinder, maar de verwijzingen naar hem in dit artikel gaan wel erg de “alu hoedjes” kant op. Ik snap dat een niewe site als dit de “Malle Pietjes” van de audiowereld als een magneet aantrekt om allerlei producten ter recensie aan te bieden. Maar wees aub selectief. Ik heb Dick van der Merwe en Marco Bouwer hoog staan en beschouw jullie als zeer objectief. Met name de triodedick website bekeek ik regelmatig voor nieuwtjes en waardeerde ik ten zeerste om het “no nonsence and down to earth”. Ik volg een flink aantal audio websites, maar de meesten neem ik met een flinke korrel zout. Ik zou het jammer vinden als ik het gevoel krijg dat ik dat ook bij jullie site moet gaan doen.

  Beantwoorden
  • 02 januari 2013 om 02:02
   Permalink

   Hallo Patrick,
   Dank voor je reactie. Dat wij deze producten hebben gerecenseerd is niet om het feit dat we hocus pocus producten willen testen of aantrekken, integendeel. Echter is het een feit dat vele audioliefhebbers die Kemp pluggen in huis hebben beweren dat deze producten wel degelijk een bepaalde invloed hebben op de geluidsweergave. Hoe het precies werkt? Ik heb geen idee en ook de exacte wetenschap heeft hier geen zinnig antwoord op. Wel heel interessant en boeiend overigens. Maar uiteindelijk is het eindresultaat de belangrijkste factor. De testen hebben we zo objectief mogelijk uitgevoerd, al was dit best een lastige klus.

   Beantwoorden
   • 02 juni 2019 om 09:45
    Permalink

    Hallo, ik heb kort geleden een gebruikte SR Plug gekocht. Vooraf was mijn gevoel iets tussen nieuwsgierig en skeptisch. Maar ik kon meteen een verschil uitmaken nadat ik de plug in gebruik had genomen! Weliswaar eerst later bij het geluid, maar meteen bij het beeld van mijn tv! Dit was veel rustiger geworden en ook kon ik de dialogen veel beter verstaan, wat voor mij de laatste jaren een probleem was. Ik ga beslist nog een produkt van KE proberen, misschien wel de Power Station;-) Overigens heb ik in de jaren ’80 bij Hobo Hifi en nog twee highend dealers gewerkt en ik was dus meer geinteresseerd in “hardware” dan “voodoo”…

    Beantwoorden
 • 30 januari 2013 om 18:55
  Permalink

  Iemand enig idee waarom de regelbare Kemp QA plug die voorheen werd aangeboden voor €150,- nu €200,- is gaan kosten?(prijsstijging van 33%) Betreft het een nieuw type t.o.v. de vorige regelbare editie??Wat zijn de veranderingen?

  Beantwoorden
  • 01 februari 2013 om 00:08
   Permalink

   Ik heb het even bij Ronald Kemp nagevraagd en hij zegt dat de prijzen niet meer gewijzigd zijn sinds 2008, ondanks dat er al eerder updates waren. In de laatste versie van de QA Plug zit nu ook AkikoAudioTuningmix (mineralen en natuurstenen) vermengd met hars. De prijs-kwaliteitverhouding is hierdoor – volgens Kemp – nog beter geworden.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.