LuidsprekersRecensie

Bach S 1 HE luidsprekersysteem

Al weer 18 jaar bouwt Rik Bach onder de naam Bach luidsprekers in Haarlem zijn opvallende weergevers. In zijn werkplaats bouwt hij zelf twee luidspreker lijnen voor de consument. Maar ook de professionele gebruiker kan bij hem terecht. Zo voorzag hij dit jaar een Haarlemse brasserie van volledig geluidsysteem.

 

Bach S1 HE (1)

Bach

Bach S1 HE (2)De vormgeving is opvallend. En de afwerking is gedaan met Alcantara. Daardoor zijn de luidsprekers in vele kleuren leverbaar en voor elk interieur aan te passen.

 

Naast een opvallende verschijning heeft de vorm ook zeker een functie. Door de geronde vorm ontstaan er in de kast veel minder staande golven.

 

Verder zijn de luidsprekers voorzien van een, door Rik zelf ontwikkelde, SWE (Standing Wave Eliminator)-tube. Dit is een met wol gevulde buis die verticaal geplaatst is. De buis zorgt ervoor dat achterwaartse reflecties worden afgebogen.

 

Bach S1 HE (3)De luidsprekers van Bach luidsprekers zijn te verdelen in twee lijnen. Een basislijn en de High-end lijn. Beide lijnen bestaan in basis uit dezelfde luidsprekers. Maar in de High-end lijn worden betere luidsprekers units en filteronderdelen gebruikt. De kast is van binnen bekleed met bitumen en de demping wordt gedaan met longhair schapenwol.

 

 

 

Evert Aaij

Evert is een gepassioneerd muziekliefhebber. Met als extra specialiteit de elektronische muziek van o.a. Vangelis, Tangerine Dream enz. Evert heeft een brede kennis van vinyl en klassieke platenspelers.

Evert Aaij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.