Auralic Aries Mini

Auralic Aries Mini


Al een aantal jaren wordt er bij ons thuis muziek “gestreamed”. Eerst via de Squeezebox, later kwam de Sonos en vervolgens n MacBook en de bijbehorende software. iTunes, Audirvana, Amarra en J-River. De MacBook ging vanaf het begin gepaard met een DDDAC1794 DAC,

Steeds werd de geluidskwaliteit beter en beter en meestal ook het bedieningsgemak. Maar de tijd staat niet stil, de ontwikkeling van de streamers ook niet. En zo in een goed bui en het lezen van goede recensies, maar eens de Auralic Aries Mini aangeschaft. Hier op de site staat al een mooie review van de grotere broer, de Auralic Aries LE.

Auralic Aries Mini (9)De Auralic Aries Mini maakt net als zijn grote broer gebruik dan dezelfde processor, een Quad-Core ARM Coretex-A9 processor 1GHz, 512MB DDR3 met 4GB intern geheugen.

Dat het een serieuze speler is valt wel op te maken uit wat de speler allemaal niet kan afspelen. Alle gangbare files AAC AIFF ALAC APE DIFF DSF FLAC MP3 OGG WAV WV and WMA, en veel verschillende sample-rates (PCM in 44.1Khz – 384Khz op 16 – 32bits) en je kunt er zelfs DSD is er mee af te spelen (DSD64 DSD128 DSD256)! Zowaar een serieuze kandidaat

Wat je krijgt

Na 2 dagen keurig het pakket in huis en de inhoud ervan mooi in een klein doosje. Naast de kleine streamer, natuurlijk een losse voedingsadapter (15 Volt), een heuse interlink en twee erg dunne boekjes met installatie gegevens. Auralic Aries Mini (1)Een met een duidelijk omschrijving over hoe je een interne harde schijf installeert (zelfs de bijbehorende inbussleutel zit erbij). Het andere boekje gaat over hoe je de Aries Mini moet installeren.

Met die losse adapter ben ik altijd wel blij. Immers met de voeding kun je vaak nog veel verbetering kirjgne en ook hier worden op internet diverse alternatieven aangeboden voor de bijgeleverde adapter. Natuurlijk met een bijbehorend prijskaartje……Maar, hierover later meer.

Goed te zien hier zijn de verschillende in en-uitgangen. Helemaal links de ingang voor de stroom. Een aan/uit schakelaar zit er niet op. Dan de Ethernet verbinding en de 2 USB-poorten. De linker voor een externe harde schijf, de rechter voor een USB-DAC. Vervolgens 2 SPDIF ingangen, optische en coax, en de twee analoge uitgangen.Auralic Aries Mini (2a)

Bewaren

Jan Deckers

Jan Deckers studeerde aan het conservatorium met als specialisatie viool en piano en orkestdirectie. Hij heeft samengewerkt met o.a. Herman Finkers. Naast het spelen van piano, viool, gitaar en zang schrijft hij veel teksten en muziek voor NotaBene.

Jan Deckers

9 gedachten over “Auralic Aries Mini

 • 05 oktober 2016 om 20:32
  Permalink

  Ik ben geïnteresseerd in een goede voeding voor digitaal spul, het lijkt mij dat er betere regelaars voor dit doeleinde zijn dan de LM317, maar zelf ben ik er nog niet uit welke..

  Beantwoorden
 • 05 oktober 2016 om 21:42
  Permalink

  Leuk streamertje wat een redelijk ruimtelijk geluidsbeeld neerzet voor de prijs. Je kunt natuurlijk geen wonderen verwachten voor deze prijs maar met een betere voeding als de adapter van iFi iPower (echt een wondertje !) van rond de 50 euro kan je er echt wat moois uithalen. Ja wel belangrijk om te vermelden is het feit dat deze Aries alleen opstart met een iPad of iPhone want er is momenteel geen software beschikbaar voor een ander platform als Android en Windows. Als de zaak is opgestart kan ook gebruik gemaakt worden van een UPnP app op een ander platform.

  Beantwoorden
 • 06 oktober 2016 om 17:33
  Permalink

  Heb de Auralic mini sinds de kerst in huis
  Heb er een mooie dddac voeding aan gezet
  En een Audio Quest JitterBug – Nordost Odin USB cable en DDDac.
  Klinkt best fijn!
  Het is wel lekker als je muziek bibliotheek goed getagd is .
  Macbook met Jriver word bij mij met gemak van tafel gespeeld.

  Gr.DickQ

  Beantwoorden
 • 13 oktober 2016 om 12:38
  Permalink

  Dag Jan,

  Wordt er nog ergens een begrenzing aangegeven v.w.b. de grootte van de 2,5″ Harddisk? Er zijn nu 6TB diskjes te koop, maar ik weet niet of de controller van de Auralic daarmee om kan gaan.

  m.v.g.
  Peter

  Beantwoorden
 • 10 november 2016 om 13:21
  Permalink

  Ik heb zelf ook een mini en hij klinkt zeker niet verkeerd in de huiskamer. En ik zal zeker ook eens een betere voeding uitproberen.
  Maar eigenlijk vind ik streaming helemaal niks, want het kost me veel en veel te veel tijd en moeite. De stroom is een keer uitgevallen en nu kom ik niet meer in de bibliotheek en kan dus niets afspelen. Ik heb gewoon geen zin om dat uit te zoeken. Met je I pad kom je ook niet op de ingebouwde harde schijf zodat je nummers kan deleten e.d. Met de windows computer lukt dat overigens wel via het netwerk (was een eyeopener).
  Het is tijd dat Apple eens komt met een heel simpel besturingssysteem wat niet foutgevoelig is. Gooi er eens een paar honderd miljoen tegen aan zou ik zeggen.

  Beantwoorden
 • 10 november 2016 om 13:28
  Permalink

  PS Dan zou ik voor alle, alle zekerheid ook nog even bij de Auralic site kijken Dick. Oh ja en als je een externe harde schijf erbij koopt mag hij ook weer niet te groot zijn want dan levert de Auralic niet voldoende stroom om hem te laten draaien (wisten ze niet bij Wifi media). Kan je er weer een HUB bijkopen die in mijn geval dus niet werkte. Kost te veel tijd en moeite.

  Beantwoorden
 • 08 januari 2017 om 14:34
  Permalink

  Auralic heeft app vernieuwt Lichtning DS 4
  Er zitten een paar mooie veranderingen in.

  GR DickQ

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.