LuidsprekersRecensie

Audiovector S3 Signature

Metingen

Impedantie en faseDe impedantielijn dipt naar 4,2 Ohm rond 150 Hz, een nog mooie waarde, zeker als je de elektrische fase er bij betrekt die zich daar rond de 0 gradenlijn beweegt. Boven 150 Hz is toch een heel vriendelijke relatief gladde impedantielijn te zien die nergens grote pieken vertoond en zijn maximum bij 6 kHz met 11 Ohm ziet. De faselijn blijf overal opvallend binnen de perken: over het hele gebied tussen 100 Hz en 20 kHz ligt de lijn tussen -18 en +30 graden. Het rendement ligt ook gunstig, de opgegeven 91 dB/w/m is bovengemiddeld. Zelfs als je de 4 Ohm impedantiewaarde en bij incalculeert en daar 3 dB in mindering mag brengen. Ik haalde het al aan: er is wel een poort in de bodem, een echte basreflex is deze Audiovector S3 niet. Er is maar een enkele resonantiepiek zichtbaar, van de tweede is nog net de opgang te zien. Daardoor is wel de poortresonantie op 45 Hz te bepalen. Van kastresonanties is niets weer te vinden.

Conclusie

De gebruikte materialen, slimme vindingen, de afwerking, het geluid, het is allemaal van een hoog kaliber bij de Audiovector S3 Signature. Daarnaast voelt dit luidsprekersysteem zich dank zij de prettig hoge gevoeligheid en gemakkelijke aanstuurbaarheid al heel snel thuis in een goede muziekinstallatie. Als iets goed is mag het ook gezegd worden. En de S3 is goed, ik zou het nog sterker willen uitdrukken, om met ‘Jansen en Janssen’ te spreken: de S3 Signature hoort heel simpel gesteld bij het selecte groepje van ‘mooiste die ik ooit in huis had’ speakersystemen. Wat een juweeltje. Met een speakersysteem als de S3 vast in mijn audioset zou ik probleemloos oud kunnen worden. Dit is weer eens zo’n echte witte raaf. Zeer warm aanbevolen om er eens naar te gaan luisteren.

Audiovector S3 Signature: 4200,– euro (paar)

Importeur: Top Hifi
www.tophifi.nl

Andere apparatuur in de huis/luisterkamers:
Luidsprekers: Akloon, B&W PV1 subwoofer, Audio Note AN-E.

Versterkers: TD Classic One voorversterker, Cleo 6 voorversterker, MonoBill Classic KT88, Ceasar II 300B SE, Eindversterker met Hypex UCD400, T.A.C. EL34pp geïntegreerde versterker, Rega Mira, Moon i-1, Quad Elite voor en eindversterker.

Bronnen: Sonos Music System, Audio Aero Prima da-converter, Esoteric D-07 en P-05, Naim HDX, Logitech Squeezebox Touch, Altmann JISCO en UPCI jitterkillers, Muziek-PC met M2Tech HiFace USB-SPDIF converter, Musical Fidelity V-DAC, Scott Nixon DacKit. Michell Gyrodek/ Orbe draaiplateau, MB Schröder Reference arm, Ortofon MC30 super, Leema Elements Phono, Ortofon T-20 step up trafo, PhonoDude mk.3 RIAA amp.
Bekabeling: Siltech Classic 110, Crystal Piccolo, TD silver interlinks. Siltech Classic 110 LS kabel, Audiovector Signature LS kabel. Supra 2.5 Classic. Siltech Stockholm Bullet, Apogee Wide-eye, Siltech SPX-30, Harmonix XDC-2, Harmonic Technology netkabels, Transparant USB kabel. Isotek Titan, Isotek Aquarius netcondioners.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

4 thoughts on “Audiovector S3 Signature

 • Ik heb de speakers ook gekocht. Heb de super beluisterd maar de Signature gekocht. Deze wordt misschien deze week uitgeleverd. Ik draai met voor eind versterkers van Avance Acoustic van een half jaar oud. Ben al wel bekent met de speaker want ik heb nu de super van 2200 euro en ga hier dus zeker op vooruit. Ik hoop dat mijn set deze speaker aankan. Denk het wel, aangezien deze niet al te veel moeite hebben met aansturen. Voor wie deze speakersystemen ze niet kennen: een super geluid zonder vermoeid te raken. mvg teun

  Beantwoorden
  • Evert Aaij

   Gefeliciteerd
   Inderdaad een hele fijne luidspreker. Draait hier ook nog steeds naar volle tevredenheid. De Advanced Acoustic gaat dat zeker redden. Qua aansturing zit er eigenlijk geen verschil tussen de Super en de Signature! Qua klank wel!

   Beantwoorden
 • Bedankt voor het antwoord kan ik wel wat mee. Ik heb de set aan gesloten met goede stroomfilters en alle kabels zijn van JvGent ter waarde van 5500 euro. Kan dit een ieder aanraden. Dit kun je misschien ook uitgeven voor een goede versterker. Maar ik kan een ieder verzekeren dat dit nog veel belangrijker is. En de klank echt de lucht inhaalt. Zoveel dat ook mijn vrouw dit in de gaten heeft. mvg Teun

  Beantwoorden
 • inmiddels toch een update gedaan heb de luidsprekers gehouden maar de set aangepast naar 2 keerA 23 versterkers met een S5 voorversterker DAC van parasound en als extra een DAC van expure omdat de parasound maar een sp dif digitale aansluiting heeft. en kan je vertellen dat alles naar een echt hoger nivo is gestegen heb ook de jvgent kabels een update gegeven met XLR pluggen van furetech en interlink pluggen van furetech prima totaal plaatje en een lust om te beluisteren speel eigenlijk alles af met een Ripstreamer van Ripstreamer en kan zeggen dat ik een cd speler beslist nier mis. mvg teun

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.