LuidsprekersRecensie

Audiovector S3 Signature

Verder luisteren

Dank zijn de lange tijd die ik kreeg met deze Audiovector S3 heeft de speakerset ook een veelheid aan verschillende versterkers aan de aansluitterminals gehad, kleine en grote buizenbakken en solid state versterkers van Creek, Rega, Moon, een mini T-Amp en op de valreep nog Quad versterkerset. En wie nog steeds in de waan is dat iedere (met transistoren) uitgeruste versterker gelijk aan willekeurig iedere andere klinkt staat echt buitenspel… gele kaart en vrije trap tegen…

Rega MiraIk word echt blij met wat de kleine Rega Mira geïntegreerde versterker me laat genieten. Hoe bedoel je: ‘kromme vergelijking’, omdat voor de Rega versterker geen tophypotheekje hoeft worden opgenomen? Zou dit mede de oorzaak zijn van de niet moeilijke belasting die de S3 voor een versterker vormt? Het zal ‘m zeker geen kwaad doen. Voor de Creek EVO II gaat eigenlijk hetzelfde op, oerdegelijk, een heerlijk apparaat, toevallig ook in huis ten tijde van de lange logeerpartij van deze Audiovector.

Deze ook al ‘wat scheve’ set, qua aanschafprijs, doet ‘ie er nog een schepje bovenop en mijn waardering groeit nog verder. Na verder experimenteren blijkt wel dat versterkers met een meer volbloedig karakter, tenminste in mijn oren, het allermooist matchen met de Audiovector. Met name zangstemmen winnen daarmee nog verder aan body en realisme.

De wat lichtvoetiger Moon i-250 geïntegreerde versterker doet het ook prima, maar ik mis hier wat grunge, gloed in het laagmidden en midden. Aan laag geen gebrek bij de S3, de fabrikant geeft iets van 30 Hz op als laagste frequentie. In de praktijk blijk ik tot in het laagste laag niet tekort te komen. De basspedals bij ‘Hairless Heart’ van Genesis’ ‘Lamb’ album geven me precies de druk die ik graag wil horen en voelen. Mijn geliefde actieve B&W PV1 sub blijft al de weken, het werden zelfs iets van twee maanden, dat de S3 in de huiskamer speelt buiten gebruik.

Moon 250iZelfs de miniatuur T-Amp, als je de al eerder genoemde combi’s al ‘krom’ vind, mag je deze ‘überkrom’ noemen, een met een autoaccu gevoed ampje van in totaal misschien 150 euro,  speelt de kamer vol muziek, veel detail, veel ruimte. Wel wat slanker vergeleken met wat ik door de beste andere versterkers voorgeschoteld krijg. Maar verduld zeg, ook dit klinkt toch al wel heel erg fijn zeg…

Topping T-AmpT-Amp versterkers houden meer van een luidspreker die van zichzelf wat body toevoegen. Wat ik met al die wisselende contacten vooral leerde is dat met nagenoeg iedere uitgeprobeerde versterker/ Audiovector S3 combi meer dan goed valt te leven.

Maarrrr… doe je echter een stapje beter je best om te combineren, dan is er, zoals eigenlijk altijd, nog meer te halen. Hé, het lijkt wel of met onze hifi hobby bezig zijn… Een ‘match made in heaven’, zoals de Britten daar weer zo’n mooie uitdrukking voor hebben, is dan geen utopie.

We krijgen er maar geen genoeg van, er komt een nieuwe Quad Elite voor- en eindversterkeQuad Elite versterkersrset uit een net afgeleverde stapel dozen. Die wordt uiteraard ook op de S3 aangesloten. Dit leidt door het heerlijk smeuïge karakter van de Quad voor en eindversterkers tot een heerlijke set waar ik eigenlijk alleen nog maar muziek op wil luisteren, zo veel en zo lang mogelijk. En dan ben ik nog niet eens aan mijn favoriete buizenbakken toegekomen…

De allermooiste resultaten?

Hoe ik ook genieten kan met de tot nu toe aangesloten versterking, toch wel met mijn Ceasar II 300B foldersingle ended 300B versterker, die aan de Audiovector bij vlagen bij het magische af is. Dat is geen verrassing, als de luidspreker het de kleine versterker niet moeilijk maakt kan een single ended triodeversterker helemaal vrijuit excelleren.

De beluisterde muziek is te veel om op te noemen. folderEven zomaar, heel incompleet, een paar albums die ik dit moment graag speel: Deep Purple ‘Machinehead’ in hires 24 bit/ 96 kHz is geweldig, beter dan alle verdere versies die ik heb op cd format en vinyl. Zal ook met de mooie mastering, vrij van loudnesswar perikelen, te maken hebben. Jazz icoon Louis Armstrong met zijn All Stars Band op het Newport Jazzfestival 1960, een 16/44 flac download van ‘Wolfgangs Vault.com: wat een spelplezier en dynamiek, van subtiel tot knalhard in kamerbreed stereo neergezet. ‘The Turn of a Friendly Card’ van Alan Parsons Project, ook weer in 24/96 hires van Classic Records, verslavend mooi. De 2008 King Crimson 24/96 remixen van ‘In the Court of the Crimson King’ en ‘Red’.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

4 thoughts on “Audiovector S3 Signature

 • Ik heb de speakers ook gekocht. Heb de super beluisterd maar de Signature gekocht. Deze wordt misschien deze week uitgeleverd. Ik draai met voor eind versterkers van Avance Acoustic van een half jaar oud. Ben al wel bekent met de speaker want ik heb nu de super van 2200 euro en ga hier dus zeker op vooruit. Ik hoop dat mijn set deze speaker aankan. Denk het wel, aangezien deze niet al te veel moeite hebben met aansturen. Voor wie deze speakersystemen ze niet kennen: een super geluid zonder vermoeid te raken. mvg teun

  Beantwoorden
  • Evert Aaij

   Gefeliciteerd
   Inderdaad een hele fijne luidspreker. Draait hier ook nog steeds naar volle tevredenheid. De Advanced Acoustic gaat dat zeker redden. Qua aansturing zit er eigenlijk geen verschil tussen de Super en de Signature! Qua klank wel!

   Beantwoorden
 • Bedankt voor het antwoord kan ik wel wat mee. Ik heb de set aan gesloten met goede stroomfilters en alle kabels zijn van JvGent ter waarde van 5500 euro. Kan dit een ieder aanraden. Dit kun je misschien ook uitgeven voor een goede versterker. Maar ik kan een ieder verzekeren dat dit nog veel belangrijker is. En de klank echt de lucht inhaalt. Zoveel dat ook mijn vrouw dit in de gaten heeft. mvg Teun

  Beantwoorden
 • inmiddels toch een update gedaan heb de luidsprekers gehouden maar de set aangepast naar 2 keerA 23 versterkers met een S5 voorversterker DAC van parasound en als extra een DAC van expure omdat de parasound maar een sp dif digitale aansluiting heeft. en kan je vertellen dat alles naar een echt hoger nivo is gestegen heb ook de jvgent kabels een update gegeven met XLR pluggen van furetech en interlink pluggen van furetech prima totaal plaatje en een lust om te beluisteren speel eigenlijk alles af met een Ripstreamer van Ripstreamer en kan zeggen dat ik een cd speler beslist nier mis. mvg teun

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.