KabelsRecensie

AudioQuest Earth interlink

Conclusie

Het is wel duidelijk, lijkt me. Ik ben spinnend tevreden met het uiteindelijke resultaat dat de AudioQuest Earth interlinks me laten ervaren. Ik kan het niet anders zeggen. Dit is bekabeling waar de kwaliteit vanaf druipt. Qua geluid en qua bouwkwaliteit en afwerking.

Het kan allemaal misschien een beetje overdreven overkomen, de vele afschermingen, het DBS systeem, maar het zal allemaal bijdragen tot het eindresultaat waar ik me helemaal in kan vinden.

Dit zijn voor mij de kabels waar alle andere die hier vanaf nu komen logeren zich aan zullen moeten meten. En die moeten echt van goede huize komen. Maar ja, zeg nooit nooit… Tot dan is dit mijn nieuwe persoonlijke  referentie.

De AudioQuest Earth interlink kan ik alleen maar zeer warm aanbevelen om er zelf eens kennis mee te gaan maken.

AudioQuest Earth interlink XLR/ cinch: 995,00 euro 1 meterpaar.

AudioQuest

Nawoord

Audiokabels: waarschijnlijk het meest controversiële onderwerp in de wondere wereld van de audio. Alle reden dus om er eens lekker mee bezig te gaan. De meningen van de ‘haha-alle-kabels-klinken-toch-hetzelfde’ zeggers, voor het gros van de gevallen inderdaad niet meer dan een vast in het hoofd geroeste mening, zelden eigen ervaringen.

Ik moet zeggen dat dit soort loze verkondigingen me al lang niet meer interesseren. Ik ga liever op mijn eigen praktijkervaring af of bespreek dit soort dingen met mensen die ik ken en waarvan ik inmiddels wel weet hoe ze te werk gaan en wat hun smaak is. Mijn antwoord is ook meestal hetzelfde: ga er ZELF eens mee bezig en luister met je eigen oren in je eigen luisteromgeving. Dan willen de virtuele schellen nog wel eens vlot van de oren vallen…

Van kaf en koren

Helaas is er ook een keerzijde. Er is bijna nergens zo veel kaf onder het koren als onder audiokabelaanbieders. Als je zelf echt niks kunt en toch wilt verdienen aan je audioliefhebberij, lukt het altijd nog wel om kabeltjes of andere wollige accessoires in elkaar gaan draaien, vergezeld van een al even zo wollig marketingsgeleuter om ze tegen zo veel mogelijk geld aan de man te kunnen brengen. Ik heb er in de jaren dat ik me met audio bezig hou met bosjes zien komen en gaan. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat  fabrikanten van kabel en audioaccesoires die er werkelijk toe doen de nodige reputatieschade hebben opgelopen waarbij alles over één kam wordt geschoren. Soms zelfs openlijk veroordeeld en terechtgesteld worden op het roemruchte world wide web…  Doodzonde, goede audiobekabeling maakt je muziekweergave beduidend beter.

 

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

6 thoughts on “AudioQuest Earth interlink

 • Mooi verhaal Dick, ik speel al jaren met audioquest kabels en die gaan niet gauw weer weg. Ik vind het in ieder geval knap hoe je jou gevoel ( of ervaring van het product ) in het verhaal legt want dat kan ik dus niet.

  Beantwoorden
 • Hoi,
  Goed geschreven review.
  Daar ik mij aan het orienteren ben voor nieuwe kabels eens een kijkje genomen op de nl site van AudioQuest ik vind het maar onoverzichtelijk kan geen dealerlijst vinden, kom ik op een site waar ze dit merk verkopen kom ik totaal andere kabel type namen tegen.
  Maar het zal wel aan mij liggen.
  Als ik bv op de site van Supra kabel kijk en bij de importeur is dit wel een stuk overzichtelijker en ook dit is een merk die dacht ik ook zijn spullen maakt in eigen beheer.

  Beantwoorden
  • Beste Ger,
   Excuses voor het niet werken van de dealerlocator op de NL site van AudioQuest.
   Via de .com site kom je er wel.
   Mij een berichtje sturen met je vragen mag ook. Tevens kan ik je verwijzen naar een dealer bij jou in de buurt.
   Met vr gr Jules Withagen
   Sales Manager AudioQuest

   Beantwoorden
 • Mooi verslag, zou eigenlijk wel eens een vergelijk willen lezen met de bekende Nederlandse merken, alleen waarom een link naar de US prijslijst is mij niet helemaal duidelijk.

  Uit eigen ervaring weet ik ook dat een goede kabel in een bovengemiddelde set een flink verschil kan maken.

  Beantwoorden
 • Fijn verslag, maar wat is de Nederlandse prijs van de kabel? Dat is echt de eerste vraag die iedere lezer heeft. Om discussies te voorkomen hebben we toch speciaal een adviesverkoopprijs incl. BTW?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.