KabelsRecensie

AudioQuest Earth interlink

Binnenwerk

AudioQuest is een aanhanger van gebruik van lucht als isolator, zoals ik het ook ben geworden na de DIY
avonturen met de  Audio-Creative Airforce interlinks. Inmiddels door heel veel mensen omarmt, gezien de vele reacties die het tot op de dag van vandaag losmaakt. Ik zal het nog sterker vertellen: het Airforce project is mede geïnspireerd door de plaatjes en uitleg hierover op de site van AudioQuest.

Solid core

Een solid core geleider, welteverstaan. Ook daarin staat AudioQuest pal, solid core geleiders met een spekglad gepolijst oppervlak geven volgens de fabrikant het beste resultaat. In de Earth zijn dat geleiders van koper.

Het toegepaste Air-tube principe is natuurlijk niet het enige dat de AQ Earth kabel bijzonder maakt. Naast een zo goed mogelijke geleiding vindt AudioQuest een goede afscherming even belangrijk. Niet zo gek natuurlijk in onze 2016 wereld, waar we dagelijks bloot staan aan allerlei stralingsbronnen, veelal hoogfrequent. Wi-fi in en rond het huis, Wi-Fi repeaters (!) om de boel nog eens te extra te versterken, draadloze Dect telefoons, 3G, 4G GSM netwerken om ons overal en snel en mobiel te laten communiceren, Bluetooth en noem maar op. Heb ik de oude radio en tv frequenties nog niet eens genoemd.

Over onze gezondheid, waarvoor we door de constante blootstelling aan deze overdaad aan hoogfrequent straling ongetwijfeld de nodige tol gaan betalen, ga ik het hier maar niet hebben. Maar ik durf bijna te voorspellen dat het huidige stralingsniveau waar we aan blootgesteld worden weleens het virtuele asbest van de toekomt kan gaan worden.

Veel aandacht voor de afscherming

Wij mensen zijn bijna niet meer af te schermen tegen deze nieuwe ontwikkelingen, elektronica en bekabeling nog wel. En daar maakt AudioQuest flink werk van. Hieronder zie je een doorsnede van een AudioQuest interlink.  Je ziet dat er maar liefst 6 lagen afscherming wordt gebruikt, zowel van metaal als van carbon, om hoogfrequent instraling (en uitstraling) op en van de kabelgeleiders te elimineren.

Ik heb voor de duidelijkheid een plaatje van AudioQuest gebruikt. Vergeef me dat ik de voor deze recensie gebruikte kabels niet heb doorgezaagd om zelf een mooie doorsnede in beeld te kunnen brengen…  Het geeft in ieder geval een indruk van de inspanningen die AudioQuest doet om zich te onderscheiden.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

6 thoughts on “AudioQuest Earth interlink

 • Mooi verhaal Dick, ik speel al jaren met audioquest kabels en die gaan niet gauw weer weg. Ik vind het in ieder geval knap hoe je jou gevoel ( of ervaring van het product ) in het verhaal legt want dat kan ik dus niet.

  Beantwoorden
 • Hoi,
  Goed geschreven review.
  Daar ik mij aan het orienteren ben voor nieuwe kabels eens een kijkje genomen op de nl site van AudioQuest ik vind het maar onoverzichtelijk kan geen dealerlijst vinden, kom ik op een site waar ze dit merk verkopen kom ik totaal andere kabel type namen tegen.
  Maar het zal wel aan mij liggen.
  Als ik bv op de site van Supra kabel kijk en bij de importeur is dit wel een stuk overzichtelijker en ook dit is een merk die dacht ik ook zijn spullen maakt in eigen beheer.

  Beantwoorden
  • Beste Ger,
   Excuses voor het niet werken van de dealerlocator op de NL site van AudioQuest.
   Via de .com site kom je er wel.
   Mij een berichtje sturen met je vragen mag ook. Tevens kan ik je verwijzen naar een dealer bij jou in de buurt.
   Met vr gr Jules Withagen
   Sales Manager AudioQuest

   Beantwoorden
 • Mooi verslag, zou eigenlijk wel eens een vergelijk willen lezen met de bekende Nederlandse merken, alleen waarom een link naar de US prijslijst is mij niet helemaal duidelijk.

  Uit eigen ervaring weet ik ook dat een goede kabel in een bovengemiddelde set een flink verschil kan maken.

  Beantwoorden
 • Fijn verslag, maar wat is de Nederlandse prijs van de kabel? Dat is echt de eerste vraag die iedere lezer heeft. Om discussies te voorkomen hebben we toch speciaal een adviesverkoopprijs incl. BTW?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.