Audionet AMP

Audionet AMP monoblok eindversterker

Meten

Op de meetbank zijn er weinig opvallende dingen te ontdekken, de Audionet AMP is een uiterst stabiel apparaat waarvan de samengebalde energie zicht perfect onder de duim laat houden. De warmteontwikkeling in de versterker is door de effectieve koeleigenschappen van de overbemeten koellichamen en warmte afvoerende dikke aluminium behuizing bij normaal gebruik niet meer dan lauwwarm.
Zelfs bij de altijd treiterende vermogensmetingen op de meetbank geeft de AMP geen krimp. Daarbij is het versterkerontwerp niet gebaseerd op een zwaar stroomtrekkende en warmte genererende klasse-A schakeling. Dat zal de levensduur van met name de voedingselco’s heel erg ten goede komen.

Het uitgangsvermogen wordt gemeten op 207 watt in 8 Ohm en 363,3 watt in 4 Ohm.

De frequentierespons laat zien dat de AMP breedbandig is, ruim boven de 200 kHz die het door Audio Creative gebruikte Audio Precision meetstation kan laten zien.

Audionet AMP - Frequentierespons

De vervorming is laag tot erg laag. In cijfers meet ik 0.069% lineair en 0.012% gewogen bij 1 watt uitgangsvermogen. Bij 100 watt liggen de cijfers resp. op 0.0018 en 0.00051%, weer lineair en gewogen gemeten.  Heel mooi dat de voeding duidelijk te zien voldoende reserve heeft waardoor de grote afvlakelco’s niet meteen leegzuigen als er even meer vermogen wordt gevraagd.

De ingangsgevoeligheid voor vol vermogen (1% THD+n kantelpunt) is 1350 mV.

 

Audionet AMP - THD n residu 1 watt in 8 Ohm

Audionet AMP - THD n residu 100 watt in 8 Ohm

Epiloog

De Audionet AMP heeft 5 weken in het audio setup hier in huis gestaan en dat was 5 weken lang genieten van de bovenste plank. Ik moet eerlijk toegeven dat dit één van die apparaten is die ik met frisse tegenzin weer de deur uit zag gaan…

Als de aanschafprijs geen bezwaar vormt kan ik de vorstelijke Audionet AMP alleen maar warm aanbevelen, als  je een formidabel gebouwde versterker zoekt die buitengewoon goed klinkt. Een versterker die door zijn bouwkwaliteiten waarschijnlijk heel lang mee zal gaan. Deutsche Gründlichkeit ten top…

 

Audionet AMP: winkelprijs € 5.490,- per stuk

Servi-Q

 

Leuk achtergrondleesvoer over Audionet

 

Audionet AMP - voor en achterkant (1)

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

2 thoughts on “Audionet AMP monoblok eindversterker

  • 14 november 2019 om 08:23
    Permalink

    Dank voor je artikel over Audioamp. Zou je mij kunnen informeren wat een goede pre amp is voor deze 2 monoblokken?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.