Audionet AMP

Audionet AMP monoblok eindversterker

Veiligheid voorop

Een ingebouwde microprocessor controleert permanent DC (gelijkspanning op de speakeruitgang), HF (hoogfrequent storing), de temperatuur en overbelasting (clipping) van de versterkerschakeling. Bij onraad schakelt de versterker meteen af en laat de status met een foutmelding in het display zien.

Door de AMP even met de drukknop op stand-by te zetten en weer in te schakelen herstelt de situatie zich weer.

Opvallend detail hier is dat er geen relais in serie met de uitgangen wordt gebruikt. Er is dus bij calamiteiten volledige afhankelijkheid van de snelheid waarmee de beveiliging de versterker afschakelt en de speakers veilig stelt. Ik moet zeggen dat deze beveiliging werkt als een zonnetje.

Audionet AMP - binnenkant (3)

 

Luisteren

Om me te overtuigen van de kwaliteiten op weergavegebied (sommigen zeggen vaak ‘muzikale kwaliteiten’, maar dat vind ik altijd een beetje een vreemde uitdrukking, een versterker kan nog zo fijn klinken, zelf zingen, piano of gitaar spelen kan ‘ie nog steeds niet…) heeft de Audionet AMP maar heel weinig tijd nodig. Koud uit de doos en aangesloten zit ik binnen korte tijd geweldig te genieten.

Ook in de weken na de eerste kennismaking groeit de bewondering voor de AMP, hoewel je ‘m ook snel vergeet als de muziek speelt. Een paar steekwoorden: kracht, drive, subtiel, een hele mooie ruimte. En geen spoor van een uberanalytisch gedrag. De mooiste opmerking kwam van een vriend die even kwam luisteren, een man zoals ik zelf ook buizenliefhebber: ‘Je hoort eigenlijk niet eens dat dit een solid state versterker is’… ‘maar tjonge, dat laag is wel heeeel erg mooi…’ Dat klopt ook als een bus. Het laag dat de Audionet AMP uit mijn speakersysteem laat horen heeft een schier grenzeloze drive. Het is er gewoon en geeft de muziek een schitterend fundament.

Muziek? Te veel om op te noemen…

Ik kan onmogelijk alle muziek noemen die hier dagelijks voorbij komt. De muziek speelt hier van ‘s morgens tot ‘s avond en mijn motto is: ‘een dag geen muziek is een dag niet geleefd’. De keus varieert naar de stemming van de dag van Pop, een vleug blues, progrock tot jazz (zolang er niet gefreakt wordt) tot klassiek.

Als ik, om toch maar even een voorbeeld te noemen, een vroeg album van Steve Hackett luister waarop de Moog Taurus basspedal voor een dragend laag zorgt, vloeien de laagste frequenties met precies de juiste druk de luisterruimte in. Hetzelfde instrument wordt overigens ook veelvuldig op de Genesis albums als Selling England by the Pound en The Lamb Lies down on Broadway gebruikt. Hairless Heart… wow…

Audionet AMP - binnenkant (1)

 

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

2 thoughts on “Audionet AMP monoblok eindversterker

  • 14 november 2019 om 08:23
    Permalink

    Dank voor je artikel over Audioamp. Zou je mij kunnen informeren wat een goede pre amp is voor deze 2 monoblokken?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.