Audionet AMP

Audionet AMP monoblok eindversterker

Groot en zwaar

Een Audionet AMP monoblok meet 21,5 x 19 x 50 cm (b x h x d) en weegt 22 kg. Het is die 50 cm die voor de meeste gebruikers de grootste hoofdbrekens op zal leveren. De AMP is daarmee eigenlijk een ideale eindbak om direct naast de luidsprekers te plaatsen.  De AMP is een versterker die bij thuisgebruik niet snel in ademnood zal komen met het opgegeven uitgangsvermogen van 200 watt in 8 Ohm, 350 watt in 4 Ohm, 550 wat in 2 Ohm en 750 watt in een tergende 1 Ohm belasting.

Stroom gevraagd?

Als er stroom gevraagd wordt zal deze ook worden geleverd. Mocht je denken dat het hier om een klasse-D versterker gaat, waarvan we grote uitgangsvermogens wel gewend zijn, dan zit je er naast. Audionet vindt dat conventionele versterkertechniek nog steeds de beste kwaliteit kan leveren. En hoewel ik hier zelf al best mooie schakelende versterkers in huis heb en heb gehad kan ik mezelf eigenlijk wel in deze stelling vinden… Op de een of andere manier kom ik na een tijdje luisteren naar een schakelende versterker steeds weer bij de klassieke versterkertechniek uit om vervolgens een warm gevoel van thuiskomen te krijgen.

Front en menu

Het strak vorm gegeven front laAudionet AMP - displayat een display zien plus een drukknop voor het inschakelen. Op de achterkant is meer te beleven. Twee ingangen, in XLR en cinch, dubbel uitgevoerde luidsprekerterminals, de bekende IEC lichtnetaansluiting, met hoofdschakelaar en een tweetal optische ‘Audionet LINK’ aansluitingen. De laatste voor de communicatie met eventueel andere Audionet apparaten in het audiorek.

Net direct zichtbaar is dat de gewenste ingang via een menu moet worden gekozen. Dat gebeurd door de power drukknop wat langer ingedrukt te houden. Daarmee wordt een menu geactiveerd waarmee onder andere ook de helderheid van het display en een tijdsduur voor het weer op zwart schakelen kan worden ingesteld.

Binnenkant

Audionet AMP - binnenkant (2)Als de uit 6 mm (!) aluminium gemaakte kastdelen er af worden geschroefd wordt een niet minder indrukwekkend gemaakt biAudionet AMP - voedingelco'snnenwerk zichtbaar. Dit beest van een versterker is met veel oog en gevoel voor detail opgebouwd.

Een dikke 850 VA ringkerntrafo en twee enorme voedingselco’s van 47.000 uF moeten de schakeling van voldoende sap voorzien. De ingangsversterkertrappen hebben hun eigen voedingsschakeling met een aparte 80 VA trafo. Zes stuks (aan de stickers af te lezen) nauwkeurig gematchste power MOSFET’s zijn op een groot koellichaam geschroefd.

De bekabeling die tussen eindtrap en speakerterminals is gemonteerd zal geen bottleneck vormen. Hoe vaak vinden we op een dergelijk plek als dit (en eveneens in het binnenste van speakersystemen waar het toch aan het oog onttrokken is) geen dunne standaard budget kwaliteit bekabeling waarmee je je meteen af gaat vragen waarom je eigenlijk je dure speakerkabels tussen versterker en speakers hebt gekocht. De Audionet AMP is geen goedkoop versterkertje, dat reflecteert zich ook in de kwaliteit van de gebruikte onderdelen.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is een echte buizenveteraan. Zijn Triodedick zelfbouw projecten worden wereldwijd door hobbyisten gebouwd. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media.

2 thoughts on “Audionet AMP monoblok eindversterker

  • 14 november 2019 om 08:23
    Permalink

    Dank voor je artikel over Audioamp. Zou je mij kunnen informeren wat een goede pre amp is voor deze 2 monoblokken?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.