RecensieVersterker

Audionet AMP monoblok eindversterker

Audionet AMP - voorkant (2)

Audionet

Duitse audiofabrikanten zijn een tijdje de grote onbekenden geweest in de winkels in ons land. Terwijl er bij onze oosterburen apparatuur wordt geproduceerd dat zich met de beste kan meten. En niet alleen goed klinkend maar ook oerdegelijk gebouwd. Om er zo maar een paar te noemen: Accustic Arts, Elac en Canton zijn ook op deze Audio Creative site te vinden, Burmester is ook een grote speler, T+A zeker geen onbekende, maar bijvoorbeeld AVM, terecht groot in eigen land, is pas sinds enkele jaren een meer bekendere naam bij ons aan het worden.

 

Audionet Max - stapeltje AudionetMet Audionet is het eigenlijk niet veel anders. Wereldwijd worden de versterkers van deze fabrikant geprezen, bij ons heeft het leeuwendeel van de audioliefhebbers er nog nooit van gehoord. Maar daar komt langzaam verandering in…

Audionet bouwt al meer dan 20 jaar hun versterkers in Bochum, niet ver over de grens bij Arnhem. Het leverprogramma is groot met CD-spelers, Netwerkstreamers, voorversterkers, eindversterkers (maar liefst 7 verschillende types!) en één geïntegreerde versterker. De voorversterkers kunnen nog worden uitgebreid met een EPS, externe power supply.

Ik heb zelf met meerdere Audionet apparaten kennis mogen maken hier in huis en kan niet anders zeggen dat ik onder de indruk ben geraakt van de geluidskwaliteit, de toegepaste techniek en de werkelijk extreem goede bouwkwaliteit.

Audionet AMP

 

Audionet AMP - voor en achterkant (2)We trappen af met de op één na grootste monoblok eindversterker uit het Audionet programma, de ‘AMP’. Van voren gezien lijkt het een mooi aaibaar vierkant monoblokje , maar de schijn bedriegt enigszins. De AMP is in de diepte gebouwd om de noodzakelijke componenten kwijt te raken.

Dick van de Merwe

Dick van de Merwe is in de eerste plaats een muziekliefhebber met een voorkeur voor de analoge weergave, zijn platenspeler, de tape en cassettedecks en (goed ontworpen) hoornluidsprekers. Reeds vanaf 1997 deelt hij zijn kennis via geschreven en on-line media. Daarnaast schreef hij vele recensies voor de hi-fi bladen HVT en Vi-fi. Dick's adagio is: 'Een dag geen muziek is een dag niet geleefd'.

2 thoughts on “Audionet AMP monoblok eindversterker

  • Dank voor je artikel over Audioamp. Zou je mij kunnen informeren wat een goede pre amp is voor deze 2 monoblokken?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.