Audio Note Zero

Gereserveerd

Chris-Jones-Roadhouses-&-AutomobilesNog zo’n fraai album is Roadhouses & Automobiles van Chris Jones. Overigens niet op het MFSL label maar wel gemaakt met aandacht voor de muziek. Dit superdynamische album is een mengeling van Americana en Blues en spettert letterlijk de huiskamer binnen. Ook hier is de Audio Note set in dynamiek wat gereserveerd in.

Filosofie

Maar het hoort gewoon bij ontwikkelprincipe en filosofie  van Audio Note  en dat is wat je moet aanspreken. Het is een set waar je uren naar kunt luisteren naar de muziek en dat is precies waarvoor de Audio Note set is ontwikkeld.

Geen poespas, toeters en bellen. Gewoon lekker muziek luisteren. De gehele set ademt rust uit en dat is een hele mooie eigenschap.

Conclusie

audio-note-zero-blackMet de logeerpartij van de Audio Note Zero set was het weer even ouderwets genieten van muziek. De audiocomponenten als concept zijn prima op elkaar afgestemd. Let wel op bij separate aanschaf van apparaten. De Zero DAC 0.1X  heeft echt een superschone bron nodig heeft.

Gezien het gemis aan filtering laat deze DAC dus ook alles horen wat niet echt bijdraagt aan de muziekbeleving. Een van de grotere vervelende storingen hierbij is de lastpost jitter. Een muzikaal feestje kon dan wel eens aardig verstoord worden. Echter met een goede bron is de DAC een zeer muzikale component in de Audio Note set.

Het loopwerk is de eenvoud zelve en doet waarvoor hij gemaakt is en is eigenlijk de minst opvallende in de set. En zo hoort het ook. De vraag is alleen of deze nog interessant genoeg is om in deze moderne tijd aan te schaffen. Ik zou eerder kiezen voor een mooie DAC, zoals bijvoorbeeld deze DAC 0.1X, aangevuld met een fijne streaming audio speler.

Voor het geld van een fatsoenlijk loopwerk koop je bijvoorbeeld een fraaie  Imac met en mooie audiospeler.  Gebruik dan wel de digitale RCA in/uitgang van de DAC, dan ben je van een schoon muzieksignaal verzekerd.

De luidsprekers zijn heerlijke muziekweergevers. Met name met de mogelijkheid om te kiezen uit vele varianten is een pluspunt en zijn in de opbouw van een topset geen beperkende factor.

Muzikaliteit en rust

Als ik de set als geheel moet samenvatten dan zijn muzikaliteit en rust belangrijke opvallende eigenschappen.

Wat minpuntjes zijn er ook wel, maar dat heeft meer met de opbouw en componentkeuze van de versterker te maken. Daar zijn zeker nog wat verbeteringen mogelijk die de versterker klankmatig ten goede zouden kunnen komen.
Maar goed, ik wil niet op de stoel van de Audio Note ontwerpers gaan zitten. Deze zullen ongetwijfeld hun reden hebben voor deze keuze.

Gezien de aandachtspunten van de versterker heb ik de vraag teruggekoppeld naar de Nederlandse importeur Audio-Life en hun om een reactie van Audio Note gevraagd.
Bij deze wil ik u het antwoord van AN dan ook niet onthouden:

The pots and switches are not actually that cheap, they cost several times what similarly priced products from elsewhere use, the pot is our own design and the switches are the best sounding we have been able to find, everything is made in the UK, not in China, and that does affect cost, but also quality and consistency.
The Wima polyester caps are the best sounding together with the ERO polyester, again cost is critical in a product like this, so we have to balance the cost towards the best possible sound at the price.
The same goes for the output transformers, it is an in house design, made in the UK, not a cheap Chinese part.

Importeur:

Audio-Life

 Save as PDF

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Audio Note Zero

 • 24 januari 2017 om 17:49
  Permalink

  Beste Marco, ik bezit de grote klipshorns (reeds met nieuwe dubbele cross-over:bass+mid-tweet) reeds 40 jaar,dwz met de metalen hoorns(type 400) deze klinken zelfs met een tube-ampli nogal “scherp” kan dit wat verzoet worden met dit te bekleden met BITUMEX ; zo ja waar is dit te vinden? wat is uw mening daarover. dank bij voorbaat voor uw ev. reactie. mvg Noël

  Beantwoorden
  • 24 januari 2017 om 18:15
   Permalink

   Hallo Noel, Ik heb nooit echt scherpte ervaren met een Klipschorn. Ik verwacht echter geen verbetering door de boel dicht te plakken met bitumen.
   Ik heb wel ervaring met een nieuwe midden driver en heb de ervaring dat veel Klipsch K55 drivers gewoon niet goed klinken. Of beter gezegd:het kan veel beter. Vandaar dat we nu ook de K55-G in huis hebben. Lees het K-55 verhaal nog even door: https://audio-creative.nl/projecten/bijzonder-klipsch-avontuur-2/

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.