Audio Note Zero

Muziek !

Na een heel uitgebreid verhaal is het tijd om de set te gaan gebruiken waarvoor hij bedoeld is; muziek reproduceren.
Gelukkig is de set voldoende ingespeeld en kan ik na het opstellen meteen lekker gaan luisteren.
Het opstellen van de Audio Note luidsprekers is overigens een secuur werkje. Ondanks de eenvoudige kasten is de opstelling best wel kritisch en om het maximale uit de kasten te halen is even geduld nodig.
Na een half uurtje draaien en schuiven staan de luidsprekers uiteindelijk zo’n 2,5 meter van elkaar af en hoeven slechts een heel klein beetje ingedraaid te worden. Mijn luisterstoel staat dan ongeveer 3 meter van de luidsprekers af.

Year of the Cat MFSLIk begin altijd met een bekend stuk muziek. Dit is gewoon lekker herkenbaar en geeft de set direct een plek in het klassement. In dit geval draai ik Al Stewart op MFSL.
Dat blijft gewoon een erg goed album waar ik nooit genoeg van krijg.

Uitgewogen

Het geluidsbeeld is zeer uitgewogen en het geluid is bijzonder goed uitgebalanceerd. Niet teveel hoog en niet teveel laag. En dan ook nog eens zonder dat het snel gaat vervelen.

Het luisteren is zeker geen straf met deze set. Het is allemaal niet zo verfijnd en gedetailleerd als met een mooie 300B buis maar het is wel heerlijk muzikaal. Voor zover je dat kunt omschrijven.

Wel merk ik dat de versterker na een tijdje spelen erg warm wordt. Ik zou er zeker niet voor kiezen om deze continu aan te laten staan. Ook de bediening is zonder afstandsbediening erg Spartaans. Het is gewoon erg lastig om voor de volume regeling elke keer op te staan.

In the Mood

Moody BluesAls ik nog even doorluister kies ik voor een heerlijk wegdroom album van de Moody Blues, Days of Future Past, uiteraard ook weer op het prachtige MFSL label.

Ik mag overigens graag luisteren naar de geremasterde albums uit de MoFi stal. Op een of andere manier hebben deze mensen echt in de gaten hoe het moet; neem de originele tapes en ga niet teveel rommelen met de informatie.

Gewoon de originele track met alle dynamiek in de muziek zoals het opgenomen is.
Deze Days of Future Past is hier een perfect voorbeeld van.

Dit album klinkt op de Audio Note set fraai, ingetogen maar niet spetterend. Het is allemaal aanwezig maar ik krijg ( en ik weet ) dat het net nog iets sneller, opener en aangrijpender kan. Het is net of ik op een of andere manier toch iets te kort kom.

Dit wordt met name duidelijk als ik hetzelfde stuk muziek met mijn eigen versterkerset, de Triodedick Ceasar II, op de AN speakers beluister.
Dan merk je dat de luidsprekers buitengewoon goed presteren bij muziek waar ook alle informatie in zit. Daar zit dus zeker niet de beperkende factor.

Met mijn eigen 300B versterker gaat het gewoon nog een stapje verder. Gezien de opbouw en keuze van de (kleine) uitgangstransformatoren in de AN Zero versterker is dat ook niet zo verwonderlijk.
Met de Audio Note Zero versterker merk ik ook, dat de set echt opleeft van mooie ‘gevulde’ opnames en dat bij afspelen van minder goed opgenomen albums (of nog erger MP3 bestanden) de sound wel wat vlak en haast saai wordt.

Maar ja, daar kan eigenlijk geen enkele set mee overweg en als echte muziekliefhebbers nemen we natuurlijk alleen genoegen met de maximale informatie die voorhanden is en niet met een afgelebberd mp3’tje, toch?

 Save as PDF

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Audio Note Zero

 • 24 januari 2017 om 17:49
  Permalink

  Beste Marco, ik bezit de grote klipshorns (reeds met nieuwe dubbele cross-over:bass+mid-tweet) reeds 40 jaar,dwz met de metalen hoorns(type 400) deze klinken zelfs met een tube-ampli nogal “scherp” kan dit wat verzoet worden met dit te bekleden met BITUMEX ; zo ja waar is dit te vinden? wat is uw mening daarover. dank bij voorbaat voor uw ev. reactie. mvg Noël

  Beantwoorden
  • 24 januari 2017 om 18:15
   Permalink

   Hallo Noel, Ik heb nooit echt scherpte ervaren met een Klipschorn. Ik verwacht echter geen verbetering door de boel dicht te plakken met bitumen.
   Ik heb wel ervaring met een nieuwe midden driver en heb de ervaring dat veel Klipsch K55 drivers gewoon niet goed klinken. Of beter gezegd:het kan veel beter. Vandaar dat we nu ook de K55-G in huis hebben. Lees het K-55 verhaal nog even door: https://audio-creative.nl/projecten/bijzonder-klipsch-avontuur-2/

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.