Audio Note Zero

CD Zero loopwerk

audio-note-zero-silverDe opbouw van het loopwerk is de eenvoud zelve. Aan de voorkant bevindt zich links de lade die precies in het front sluit. Aan de rechterkant is een groot display met daaronder de kleine metalen bedieningsknoppen.

Dit display geeft in grote blauwe tekens de modus van de speler aan. Een erg mooi gezicht en esthetisch goed geslaagd.

In de kast is niet echt veel nieuws onder de zon. Een los voedingsgedeelte welke mooi en discreet is opgebouwd en zorgt voor de nodige stroom voor het loopwerk.

Audi Note Zero loopwerkDit  is een relatief eenvoudig loopwerk en komt uit de Philips stal. Het is een veel gebruikt loopwerk en wordt door veel audiofabrikanten gebruikt als cd loopwerk, zelfs in referentie spelers.

Overigens wil ik nog wel even de opmerking maken dat ik de cd-speler in het algemeen niet echt meer als serieus apparaat zie. Tenminste wanneer de ingebouwde dac niet separaat gebruikt kan worden. In dat geval kun je nog spreken van een dac met cd-speler functie. Door de vlucht die streaming audio neemt is een stand-alone cd-speler eigenlijk passé.

 

 Save as PDF

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Audio Note Zero

 • 24 januari 2017 om 17:49
  Permalink

  Beste Marco, ik bezit de grote klipshorns (reeds met nieuwe dubbele cross-over:bass+mid-tweet) reeds 40 jaar,dwz met de metalen hoorns(type 400) deze klinken zelfs met een tube-ampli nogal “scherp” kan dit wat verzoet worden met dit te bekleden met BITUMEX ; zo ja waar is dit te vinden? wat is uw mening daarover. dank bij voorbaat voor uw ev. reactie. mvg Noël

  Beantwoorden
  • 24 januari 2017 om 18:15
   Permalink

   Hallo Noel, Ik heb nooit echt scherpte ervaren met een Klipschorn. Ik verwacht echter geen verbetering door de boel dicht te plakken met bitumen.
   Ik heb wel ervaring met een nieuwe midden driver en heb de ervaring dat veel Klipsch K55 drivers gewoon niet goed klinken. Of beter gezegd:het kan veel beter. Vandaar dat we nu ook de K55-G in huis hebben. Lees het K-55 verhaal nog even door: https://audio-creative.nl/projecten/bijzonder-klipsch-avontuur-2/

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.