Audio Note Zero

Zero DAC 0.1X

Audio Note Zero DAC 0.1XAudio Note heeft hier gekozen voor eenvoud. De Dac is gebouwd rond de 16 bit TD1543 Dac chip. Geen upsampling of andere filtercorrecties zijn in de DAC aanwezig. Dit terwijl collega fabrikanten juist overstappen naar de nieuwe upsample norm van 24 bit/192 KHz. of zelfs hoger.

Volgens Audio Note klinkt de DAC juist zo natuurlijk door deze eenvoud. Overigens is het dan wel belangrijk om te kiezen voor een hoogwaardige bron. Een goed loopwerk of netwerkspeler is een must. Want een cd-loopwerk of netwerkspeler waar een hoop hoogresolute rommel meekomt wordt feilloos doorgegeven aan de versterker en zal zeker niet ten goede komen aan de geluidskwaliteit.

Audio Note DAC binnenkantAls Audio Note DAC binnenkantwe de kast openschroeven zien we eigenlijk niet zo heel veel bijzonders. Wel is de DAC  mooi  opgebouwd, dat wel. Zo knullig de opbouw van de versterker is, zo fraai zit deze Dac in elkaar.

En hier is wel gedacht aan goede componenten en discrete indeling en opbouw. In de signaalweg zitten twee grote koppelcondensatoren uit eigen huis. De bekabeling is kort gehouden en zit elkaar niet in de weg. De voeding is mooi gescheiden van het digitale gedeelte.
Audio Note DAC binnenkantDeze dacis in essentie dezelfde als de dac die in de CD1.1x cd speler zit . Met
Dit verschil dat in deze dac een schakelbare USB aansluiting zit voor het gebruik van een netwerkspeler. Overigens wordt deze direct van de print gehaald van het analoge signaal. Dus vraag ik mij af wat hiervan de winst is.

 Save as PDF

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Audio Note Zero

 • 24 januari 2017 om 17:49
  Permalink

  Beste Marco, ik bezit de grote klipshorns (reeds met nieuwe dubbele cross-over:bass+mid-tweet) reeds 40 jaar,dwz met de metalen hoorns(type 400) deze klinken zelfs met een tube-ampli nogal “scherp” kan dit wat verzoet worden met dit te bekleden met BITUMEX ; zo ja waar is dit te vinden? wat is uw mening daarover. dank bij voorbaat voor uw ev. reactie. mvg Noël

  Beantwoorden
  • 24 januari 2017 om 18:15
   Permalink

   Hallo Noel, Ik heb nooit echt scherpte ervaren met een Klipschorn. Ik verwacht echter geen verbetering door de boel dicht te plakken met bitumen.
   Ik heb wel ervaring met een nieuwe midden driver en heb de ervaring dat veel Klipsch K55 drivers gewoon niet goed klinken. Of beter gezegd:het kan veel beter. Vandaar dat we nu ook de K55-G in huis hebben. Lees het K-55 verhaal nog even door: https://audio-creative.nl/projecten/bijzonder-klipsch-avontuur-2/

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.