Audio Note Zero

De Zero versterker

audio-note-izero-blackDe Zero versterker is een geïntegreerde versterker met een uitgangsvermogen van 2 x 9 Watt.
De versterking gebeurt middels een tweetal Joegoslavische Ei ECL 82 buizen per kanaal in een push pull schakeling.

Aan de voorkant zien we een volumeknop en een kanaalkeuze schakelaar. Er kunnen overigen 4 apparaten op lijn niveau worden aangesloten.
Opmerkelijk is de keuze van Audio Note om geen afstandsbediening in dit ontwerp mee te leveren.
Met name de volumeregeling vanuit luisterpositie is toch wel heel erg prettig. En als je dat eenmaal gewend bent, eigenlijk onmisbaar.

Oppassen

Audio Note Zero backAan de achterkant vinden we de benodigde RCA aansluitconrectoren alsmede de luidsprekeraansluitingen. Deze laatste zijn overigens niet afgeschermd. Dus is het wel oppassen blazen met losse bedrading. Sluiting is zo gemaakt.
Beter is om gewoon banaanstekers of spades te gebruiken.

Audio Note Zero versterker binnenkantAls we in de kast kijken zien we een keurig opgeruimde inhoud met een aantal vreemde keuzes in opbouw.

Allereerst loopt de bedrading van de keuzeschakelaar van alle kanalen dicht opeen gebonden van voor naar achter. Door deze opbouw is een lichte overspraak tussen de kanalen dan onvermijdelijk.

Afgezien van de bedrading is de keuzeschakelaar niet echt van het kwaliteitsniveau dat ik in deze versterker had verwacht. Een eenvoudige plastic schakelaar, zo lijkt het. Dit geldt overigens ook voor de volumeregelaar. Ook dit is een eenvoudige kleine potmeter van een onbekend merk.

Zeuren?

Nog meer te zeuren?
Een klein beetje maar. Weer een componentkeuze. In de signaalweg zitten als koppelcondensator twee kleine vierkante Wima condensatoren.
Ik vraag mij dan toch af waarom je als condensator leverancier niet een mooie Audio Note condensator op deze plek. Dat hoeft dan niet eens een dure zilverfolie condensator te zijn, maar gewoon een goede koperfolie.

Verder ziet de versterker er qua opbouw redelijk netjes uit. Overigens zit de voedingstrafo scheef in het chassis gemonteerd. Dat zal waarschijnlijk een toevalligheid en heeft verder niets met de geluidskwaliteit of levensduur te maken. Aan de achterkant in de kast zitten beide (kleine) uitgangstransformatoren gemonteerd. Voor de technische ondersteuning verwijs ik graag naar het bijbehorende meetrapport van Dick. Deze heeft de Zero uitvoerig op de testbank gehad.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Audio Note Zero

 • 24 januari 2017 om 17:49
  Permalink

  Beste Marco, ik bezit de grote klipshorns (reeds met nieuwe dubbele cross-over:bass+mid-tweet) reeds 40 jaar,dwz met de metalen hoorns(type 400) deze klinken zelfs met een tube-ampli nogal “scherp” kan dit wat verzoet worden met dit te bekleden met BITUMEX ; zo ja waar is dit te vinden? wat is uw mening daarover. dank bij voorbaat voor uw ev. reactie. mvg Noël

  Beantwoorden
  • 24 januari 2017 om 18:15
   Permalink

   Hallo Noel, Ik heb nooit echt scherpte ervaren met een Klipschorn. Ik verwacht echter geen verbetering door de boel dicht te plakken met bitumen.
   Ik heb wel ervaring met een nieuwe midden driver en heb de ervaring dat veel Klipsch K55 drivers gewoon niet goed klinken. Of beter gezegd:het kan veel beter. Vandaar dat we nu ook de K55-G in huis hebben. Lees het K-55 verhaal nog even door: https://audio-creative.nl/projecten/bijzonder-klipsch-avontuur-2/

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.