Audio Note Zero

Zelfbouw

koper-mylar condensatorDaarnaast ontwikkeld het bedrijf audio componenten. De meeste onder u kennen wel de hoogwaardige Audio Note condensatoren.

Deze worden uiteraard in de eigen apparatuur gebruikt, maar ook als zelfbouwer kunt u voor deze onderdelen terecht.
Over zelfbouw gesproken: Audio Note levert ook nog eens complete audio kits in module vorm om zelf uw Audio Note versterker, DAC, phonoversterker of luidspreker te bouwen. Ik ken eigenlijk geen ander merk die dit op deze schaal doet.

Overigens moet u niet denken dat u met een zelfbouw kit voor een dubbeltje op de eerste rij zit, ook aan deze apparatuur hangt een stevig prijskaartje, maar dan staat er ook wel Audio Note op…….en het plezier en genoegdoening van het zelfbouwen is natuurlijk onbetaalbaar.

Visie

De visie is van Audio Note is gebaseerd op de volgende principes: eenvoud, muzikaliteit, componentkeuze en nog belangrijker componentsynergie. Bij deze laatste wordt bij Audio Note voortdurend gezocht welke componenten het best (meest muzikaal) bij elkaar passen en elkaar daarin versterken.Uiteraard binnen de vastgestelde prijskwaliteit verhouding.
kit1_mk2_001Zoals gezegd is de Audio Zero set ontwikkeld om voor een gunstige prijs toch een echte Audio Note set te leveren. De set bestaat uit een geïntegreerde versterker I Zero, een CD Zero loopwerk met bijbehorende DAC 0.1X converter en een R Zero phono voorversterker. De afmetingen van de set zijn eveneens klein te noemen. Met een afmeting van 300 x 95 x 257 mm (B x H x D) is dit een echt midi formaat.

Audio Note AN-E luidspreker

Audio Note AN-EOmdat Audio Note vaak verkocht wordt als totaal concept wordt meestal de Audio Note AN-E luidspreker voor deze set geadviseerd. Deze is dan ook gelijktijdig met de Audio Note Zero set afgestuurd en kan ik mooi meenemen in deze review. Maar uiteraard kan de set ook heel goed matchen met andere merken luidsprekers. Deze AN-E speaker is de duurste van de Audio Note lijn.

Er moet wel bijgezegd worden dat de AN-E luidspreker maar liefst in 12 verschillende specificaties en uitvoeringen geleverd wordt! En dan heb ik het nog niet eens over de kleur en houtfineer. Nee, er is keuze in filtercomponenten, wel of geen zilveren interne bekabeling, tweeterkeuze, signature uitvoering enz.

De prijzen variëren dan ook fors; van ruim 5000 euro tot maar liefst 29000 euro per paar!
En dat is nog eens zonder stands.

 

 Save as PDF

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Audio Note Zero

 • 24 januari 2017 om 17:49
  Permalink

  Beste Marco, ik bezit de grote klipshorns (reeds met nieuwe dubbele cross-over:bass+mid-tweet) reeds 40 jaar,dwz met de metalen hoorns(type 400) deze klinken zelfs met een tube-ampli nogal “scherp” kan dit wat verzoet worden met dit te bekleden met BITUMEX ; zo ja waar is dit te vinden? wat is uw mening daarover. dank bij voorbaat voor uw ev. reactie. mvg Noël

  Beantwoorden
  • 24 januari 2017 om 18:15
   Permalink

   Hallo Noel, Ik heb nooit echt scherpte ervaren met een Klipschorn. Ik verwacht echter geen verbetering door de boel dicht te plakken met bitumen.
   Ik heb wel ervaring met een nieuwe midden driver en heb de ervaring dat veel Klipsch K55 drivers gewoon niet goed klinken. Of beter gezegd:het kan veel beter. Vandaar dat we nu ook de K55-G in huis hebben. Lees het K-55 verhaal nog even door: https://audio-creative.nl/projecten/bijzonder-klipsch-avontuur-2/

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.