RecensieStreaming

Audio Note Zero

Als ik aan Audio Note denk dan bevliegt mij gelijk de gedachte dat deze audioapparatuur alleen voorbehouden is aan de beter bedeelden op deze aardbol. Dit gezien de exorbitante prijzen van de versterkers uit de Japanse Audio Note fabriek.                                   Audio Note Gakuon
Versterkers met de exotische namen als Ongaku, Gaku-on, Baransu, Ankoru, Meisho en ga zo nog maar even door. De meeste met nog meer exotische prijzen van ver boven de 10.000 euro tot bedragen van ver boven de 100.000 euro! Enfin, als u er nog meer wilt weten, kijk dan even op de website van de Nederlandse importeur, Audio Life. Daar staat genoeg informatie en verwijzingen over deze dure jongens.

Instapset

audio-note-zero-blackEchter is er, voor de minder  fortuinlijke muziekliefhebbers, een echte instapset in de Audio Note wereld: de Audio Note Zero.
Ik zeg met name wereld, want het merk heeft een echt kult imago verkregen in de loop van de jaren.

Met name voor een hele schare Audio Note fanaten kan het merk geen verkeerde audio apparatuur maken en worden de producten vaak geassocieerd met het walhalla in de audio en muziekweergave. Maar is dit wel terecht?

Graag wil ik deze kleine audio set eens goed bekijken en beoordelen.
Audio Note is in ieder geval geen doorsnee bedrijf te noemen. Naast de versterkerlijn produceert en ontwikkeld het ook D/A converters, cd-loopwerken en ook platenspelers met bijbehorende phono voorversterkers en toebehoren + kabels.
En niet te vergeten een luidsprekerlijn.

Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

3 thoughts on “Audio Note Zero

 • Beste Marco, ik bezit de grote klipshorns (reeds met nieuwe dubbele cross-over:bass+mid-tweet) reeds 40 jaar,dwz met de metalen hoorns(type 400) deze klinken zelfs met een tube-ampli nogal “scherp” kan dit wat verzoet worden met dit te bekleden met BITUMEX ; zo ja waar is dit te vinden? wat is uw mening daarover. dank bij voorbaat voor uw ev. reactie. mvg Noël

  Beantwoorden
  • Hallo Noel, Ik heb nooit echt scherpte ervaren met een Klipschorn. Ik verwacht echter geen verbetering door de boel dicht te plakken met bitumen.
   Ik heb wel ervaring met een nieuwe midden driver en heb de ervaring dat veel Klipsch K55 drivers gewoon niet goed klinken. Of beter gezegd:het kan veel beter. Vandaar dat we nu ook de K55-G in huis hebben. Lees het K-55 verhaal nog even door: https://audio-creative.nl/projecten/bijzonder-klipsch-avontuur-2/

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.